Richairo Zivkovic naar Chinese tweedeklasser Changchun Yatai

18 feb 2019 | Sportief

Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: aanvaller Richairo Zivkovic verlaat KVO en ondertekende een contract bij de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. 

De Nederlander kwam in de zomer van 2017 over van Ajax Amsterdam, dat hem als 18-jarige wegplukte bij FC Groningen. Zivkovic gold als een groot talent, maar brak uiteindelijk niet door bij Ajax. Na uitleenbeurten aan Willem II en FC Utrecht, belandde hij anderhalf jaar geleden dus bij KVO. 
"Soms zagen we wel degelijk flitsen van zijn talent, maar de grote doorbraak bleef ook bij ons uit," aldus Sportief Directeur Hugo Broos. "Het was geen geheim dat Zivkovic een duur contract had en dat hij mocht vertrekken indien er zich een interessante opportuniteit voordeed. Die kwam nu uit de bus met de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai. De transfer is voor alle partijen een win-win situatie. KVO recupereert een groot deel van het transferbedrag dat het in 2017 voor hem betaalde én Zivkovic ondertekende er een lucratief contract. Iedereen gelukkig dus en met de komst van Tom De Sutter anticipeerden wij trouwens al op zijn vertrek. We wensen Richairo het allerbeste toe in het verdere verloop van zijn carrière."