POII groep A - speeldag 1: KV Oostende - KAS Eupen 1 - 2

De wedstrijd begon slecht voor de thuisploeg met een strafschop voor de bezoekers na handsbal van Nastic in de eigen zestien. Dutoit behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand door de elfmeter van Garcia onschadelijk te maken. Op het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong na een geniale ingeving van Garcia waardoor Msakni alleen voor Dutoit verscheen. De Eupenaar schoof de bal van dichtbij voorbij de kansloze Oostendse doelman (0-1). De thuisploeg reageerde via Canesin maar de Oostendse Braziliaan kon net niet afdrukken. Aan de overkant vond Msakni de alerte Dutoit op zijn weg. Op het halfuur moest de thuisploeg met tien verder nadat Lombaerts het rode karton te zien kreeg na tussenkomst van de VAR. Kort voor de rust kwam de thuisploeg langszij wanneer Canesin de bezoekende goalie met een overhoekse trap te grazen nam (1-1).

Eupen begon fel aan de 2de helft met een open doelkans voor Toyokawa maar de Japanner kopte van dichtbij hard over. Msakni vond de teruggekeerde De Bock op zijn weg. Dutoit stond pal op pogingen van Ndri en Garcia maar moest zich op een kopbal van Molina gewonnen geven (1-2).  Ondanks de numerieke minderheid probeerde KVO de bakens te verzetten maar had het moeilijk om in de buurt van Van Crombrugge te raken. Op voorzet van Sakala kreeg Canesin een kopkans maar kon niet bij de bal. Vlak voor affluiten trapte Msakni voor de bezoekers een enorme kans hoog over.

Doelpunten: 14' 0-1 (Msakni), 44' 1-1 (Canesin), 62' 1-2 (Molina)
Gele kaarten: 69' Nastic, 70' Ndri
Rode kaart: 29' Lombaerts
Scheidsrechter: Dhr. Dierick
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende:  Dutoit, Lombaerts, Milovic, Nastic, Nouri (60' Capon), Vandendriessche, Vanlerberghe (71' Güri), Coopman, Canesin, Sakala, De Sutter (34' De Bock)
Invallers: Ondoa, Capon, De Bock, Nkaka, Jonckheere, Güri

KAS Eupen: Van Crombrugge, Molina, Bushiri, Blondelle, Gnaka, Fall (27' Ndri), Marreh, Msakni, Garcia, Ocansey (86' Essende), Toyokawa (80' Milisevic)
invallers: Nurudeen, Schauerte, Schouterden, Essende, Ndri, Milicevic