POI - speeldag 9: KV Oostende - Club Brugge 2 - 1

18 mei 2017 | Sportief

Voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Club Brugge diende coach Vanderhaeghe opnieuw aan zijn elftal te sleutelen. De geblesseerden Proto, Antunes, Bossaerts en Dimata ontbraken. Bovendien kon hij niet rekenen op de geschorsten Milic en Marusic. Tomasevic, Canesin en Akpala kwamen aan de aftrap. Zijn Brugse collega had minder puzzelwerk te verrichten. Enkel de geblesseerden Diaby, De Bock en Poulain ontbraken.

De Kustboys moesten  in de eerste helft optornen tegen een felle en schrale wind. Na een lange studieronde kregen de bezoekers via Vanaken een grote kans maar de Bruggeling trapte van dichtbij naast. De thuisploeg reageerde via een infiltrerende Capon die in het zijnet trapte. Aan overkant trapte Izquierdo na een individuele actie een paar meter over de Oostendse muit. Op het halfuur kwam Akpala dicht bij de openingstreffer maar zijn schot ging rakelings naast.  De Oostendse voorsprong kwam er toch wanneer Canesin Rozehnal bediende. De centrale verdediger kopte het ronde ding via de grond voorbij de kansloze Brugse goalie (1-0). Op een snelle omschakeling trapte Palacios een voorzet van Touba snoeihard op het doelhout. Siani en co behielden tot aan de rust controle over het gebeuren.

De thuisploeg begon ongewijzigd aan de 2de helft terwijl bij de bezoekers Rotariu gewisseld werd door Limbombe. De bezoekers zochten naar de gelijkmaker maar het was de thuisploeg dat het gevaarlijkst bleef. Akpala trof tweemaal het zijnet en Capon zag zijn voorzetschot voorlangs gaan.  Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers langszij via een harde knal van Moraes (1-1). Onmiddellijk hierop viel een schot van Izquierdo op het dak van het doel en redde Jali een kopbal van Limbombe van de lijn. De thuisploeg had het even lastig maar kon toch opnieuw op voorsprong klimmen. Akpala glipte slim door de buitenspelval en versloeg Horvath met een gemeten lobje  (2-1). Nadien kwamen de Kustboys niet meer in de problemen en plaatsten zich voor de barragewedstrijd tegen de winnaar van POII. Na de wedstrijd werd op een passende wijze afscheid genomen van onze 'Zwarte Panter'.

Doelpunten:

29' 1-0 (Rozehnal), 73' 1-0 (Moraes), 83' 2-1 (Akpala)

Gele kaarten:

29' Touba, 42' Palacios, 91' Musona, 93' Claudemir,

Scheidsrechter:

Dhr. Dierick Christof

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Capon, Tomasevic, Rozehnal, Vandendriessche, Siani, Jali, Berrier (88' Ozkan), Musona (89' Jonckheere), Canesin (83' El Ghanassy), Akpala

Ovono, Van de Wiele, El Ghanassy, Jonckheere, Godeau, Pedersen, Özkan,

Opstelling Club Brugge:

Horvath, Palacios (60' Refaelov), Simons, Denswil, Touba, Vormer, Claudemir, Vanaken, Rotariu (45' Limbombe), Vossen (60' Wesley), Izquierdo

Butelle, Moraes, Immers, Van Rhijn, Refaelov, Cools, Limbombe

Auteur:

Walter