PO II speeldag 1: KVO – Lokeren 1-2

Vandaag werd de aftrap gegeven van PO II met onmiddellijk een topaffiche in poule B. Het Weireldploegsje ontving in het Albertpark topfavoriet Sporting Lokeren. Maes kon een beroep doen op al zijn effectieven terwijl Vanderbiest moest sleutelen aan zijn team. Omwille van het overlijden van zijn vader stond Coulibaly niet aan de aftrap, terwijl Lukaku geblesseerd moest toekijken vanuit de tribune.

Lokeren begon zeer aanvallend aan de wedstrijd en kwam al vrij vroeg op voorsprong nadat Leye zijn rechtstreekse tegenstander in de lucht aftroefde en de bal over Ovono in doel kopte. Nadien domineerden de bezoekers rustig het gebeuren waarbij KVO achter een bijna ongrijpbare bal aan holde. Op het kwartier zagen we voor het eerst Oostendse dreiging met een center van Jonckheere in de handen van Verhulst. Daarna  trapte Hoefkens een verre vrije trap rakelings naast het bezoekende doel.  Aan de overzijde kopte Leye zijn tweede tegen de touwen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af voor buitenspel. Vervolgens probeerde Vanaken het van ver, maar gelukkig voor de thuisploeg tikte Ovono het afstandschot stijlvol over. KVO reageerde met een ongevaarlijk schot van Ruiz dat ver naast ging. Jonckheere waagde eveneens zijn kans, maar ook dit schot ging ver naast. Kort voor de rust ontsnapte KVO aan de doodsteek toen Leye alleen voor doel net overtrapte,  waarna Gumienny voor de rust floot.

Tijdens de rust greep Vanderbiest in en Brillant (blessure) en Siani werden gewisseld voor Milic en Berrier. Dit resulteerde onmiddellijk in een grote kans voor Ruiz die van dichtbij op Verhulst knalde. Aan de overzijde was Leye te verrast om een foutje in de Oostendse defensie af te straffen. KVO bood nu meer weerstand en Persoon, Odoi en Meljnak kregen vrij vlug na elkaar het geel karton te zien. Na een persoonlijke actie kwam de ijverige Musona net niet tot een schot. Lokeren speculeerde vooral op de tegenaanval om de geruststellende tweede treffer te scoren. Ruiz kwam alleen voor doel maar stifte de bal naast. Later grabbelde Verhulst de bal uit de voeten van de op de loer liggende Musona. Het doelpunt viel aan de overzijde toen Vanaken ongedekt een vrije trap binnenkopte.  KVO reageerde onmiddellijk met een doelpunt van Musona. Bij de bezoekers was het alle hens aan dek. Maes voelde het gevaar en wisselde de reeds geel geboekte Odoi voor Galitsios.  Een voorzetschot van de opgerukte Locigno trapte scheerde de lat en Hoefkens besloot 'slap'  in de handen van Verhulst. Ovono  redde nog een gemaakt doelpunt van Leye waarna het Oostends slotoffensief niks meer opleverde.

Een vrij vroeg doelpunt deed het Weireldploegsje de das om maar de sterke tweede helft biedt perspectieven voor het vervolg van POII. Volgende week moet de volle pot gehaald worden bij Moeskroen peruwelz dat won van Westerlo.

Doelpunten:

3' 0 - 1 (Leye), 70' 0-2 (Vanaken), 71' 1-2 (Musona)

Gele kaarten:

51' Persoons, 55' Odoi, 57' Melnjak

Scheidsrechter:

Dhr. Gumienny

Opstelling KV Oostende:

Ovono, Locigno, Hoefkens, Brillant (46' Milic), De Schutter, Jali, Siani (46' Berrier), Canesin, Ruiz (80' Ruytinx) Jonckheere, Musona

Chopin, Berrier, Blazevic, Luissint, Milic, Schmisser, Ruytinx

Opstelling Sporting Lokeren:

Verhulst, Odoi (74' Galitsios), Maric, Overmeire, Persoons, Leye (90' Dessers), Patosi (80' Abdurahimi, Ingason, Vanaken, Melnjak, De Pauw

Copa, Mertens, Galitsios, Remacle, Dessers, Abdurahimi, Ngolok

Auteur:

Walter