Overzicht internationals - september 2018

12 sep 2018 | Sportief

Zeven internationals zwierven de afgelopen week uit om interlands te betwisten. Dat dezen ze met wisselend succes. Een samenvatting van hun prestaties:

Wout Faes / Jordi Vanlerberghe - Jong België
Malta - België 0-4
Hongarije - België 0-3
België staat eerste in zijn poule voor Zweden, dat thuis verloor van Turkije, en is op koers om zich te kwalificeren voor het EK 2019 in Italië. De eerste vier op dat EK mogen naar de Olympische Spelen in 2020. Wout Faes speelde beide wedstrijden mee, Jordi Vanlerberghe tegen Malta. Rocky Bushiri bleef op de bank.

De jonge Belgen staan dicht bij het EK 2019 in Italië

Fashion Sakala - Zambia
Namibië - Zambia 1-1
Gabon - Zambia 0-1
Fashion Sakala startte als spits tegen Namibië. Die wedstrijd kaderde in de kwalificaties voor de Afrika Cup. Tegen het Gabon van Didier Ovono stond enkel de eer op het spel want het ging om een vriendschappelijke wedstrijd. 

Zarko Tomasevic - Montenegro
Roemenië - Montenegro 0-0
Montenegro - Litouwen 2-0
Zarko Tomasevic maakte als linksachter een goede beurt met Montenegro. Met 4 op 6 nemen de Montenegrijnen de leiding in hun poule van de Nations League. 

Fabrice Ondoa - Kameroen
Comoren - Kameroen 1-1
Ondoa kwam niet in actie. De bondscoach gunde veel nieuwe spelers speelkansen. Ook onze ex-aanvoerder Sébastien Siani kwam daarom niet in actie. 

Richairo Zivkovic - Jong Nederland
Engeland - Nederland 0-0
Nederland - Schotland 1-2
Richairo Zivkovic kwam niet in actie tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2019. Tegen Schotland viel hij in, maar ook hij kon het tij niet keren. Nederland is zo goed als uitgeteld in zijn groep.

Sindrit Guri - Albanië
Albanië 1 - 0 Israël 
Schotland 2 - 0 Albanië
Albanië pakte drie op zes in de Nations League. Guri werd aan de rust vervangen tegen Israël en kwam tegen Schotland niet in actie.