Oefenwedstrijd: KV Oostende - OH Leuven 1 - 3

Het belangrijkste nieuwsfeit voor aanvang van de oefengalop tussen KVO en OHL was het gegeven dat aanwinst Nicolas Rajsel tegen Roeselare zijn voorste kruisbanden scheurde. De ex-Unionspeler zou wellicht een 6-tal maanden buiten strijd zijn.
De Kustboys namen onmiddellijk het heft in handen.  Banda vond na een gave voorzet van Rezaeian de Leuvense doelman op zijn weg. Aan de overkant diende Dutoit een harde knal met de vuisten onschadelijk te maken.  De Leuvenaars kwamen verrassend op voorsprong wanneer de scheidsrechter na een warrige fase in de Oostendse zestien voor strafschop floot.  Storm zette zonder problemen de elfmeter om (0-1).  De Kustboys gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker maar werden veelvuldig afgehouden door een bijwijlen viriel spelend OHL.  Zivkovic verscheen na een mooie combinatie schuin voor doel maar de doelman pakte de schuiver van de Nederlander. De sterk spelende Rezaeian strooide met goede voorzetten richting doel.  Musona had weinig geluk in de afwerking want na een combinatie met Zivkovic vond hij de Leuvense goalie op zijn weg en in een volgende fase trapte hij een pass van Banda hoog over. Net voor de koffie werd KVO een zuivere strafschop ontzegd wanneer Zivkovic van de sokken gelopen werd.
Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld waar KVO naarstig op zoek ging naar de oververdiende gelijkmaker. Na kleine kansjes voor Zivkovic vond Musona het gaatje in de Leuvense defensie.  Onze 'smiling assassin' lobde op navolgbare wijze de Leuvense goalie (1-1). De Oostendenaars bleven druk zetten met kansen voor ondermeer Rezaeian en Musona. Banda probeerde het tevergeefs met een lob.  De Leuvenaars kwamen tegen de gang van het spel in op voorsprong wanneer Gorius een voorzet in één tijd voorbij een kansloze Dutoit in doel poeierde (1-2). Op een kwartier van het einde bracht Vanderhaeghe 10 nieuwe spelers op de mat. Het spelbeeld bleef ongewijzigd met een drukkend Oostende en een op de tegenaanval speculerend Leuven. Özkan zag een schitterende vrijetrap op de lat uiteenspatten, terwijl de Leuvenaars wel efficiënter waren.  OHL diepte de score verder uit met een kopbal aan de 2de paal (1-3). De ingevallen El Ghanassy kreeg de laatste kans van de wedstrijd maar trapte vanuit een schuine hoek net voorlangs.

Ploegsamenstelling:
Dutoit, Siani (75' Ndenbe), Zivkovic (75' Özkan), Musona (75' Akpala), Banda (75' Bah), Jali (75' Jonckheere), Rozehnal (75' Lombaerts), Rezaeian (75' Canesin), Tomasevic (75' Bushiri), Milic (75' Bataille), Conte (75' El Ghanassy)