oefenmatch: KVO - Waasland Beveren 1-4

06 sep 2018 | Sportief

Een onuitgegeven en jong KVO heeft in een oefenwedstrijd op de Schorre met 1-4 verloren van Waasland Beveren. Aleksandar Bjelica redde de eer voor KVO.

KVO kende een hele waslijst afwezigen. Niet enkel de internationals waren er niet bij, ook Brecht Capon en Logan Ndenbe (beiden nog wat last van blessures), Fernando Canesin, Francois Marquet, Emmanuel Banda en Indy Boonen (allerhande kwaaltjes) waren er niet bij. Sander Coopman debuteerde dan weer.

Het was dan ook Waasland Beveren dat het best uit de startblokken schoot. Na nog geen tien minuten spelen, mocht Forte alleen op doel af en hij liet Dutoit kansloos: 0-1. Het jonge KVO liet zich echter niet ontmoedigen en Sander Coopman mocht op zijn debuutwedstrijd bijna juichen. Hij werkte een inzenden van Robbie D'Haese af, maar doelman Swolfs kwam gepast tussenbeide. Daarna nam Waasland Beveren het heft opnieuw in handen. Eerst lagen lat en paal nog in de weg, maar net voor de rust ging een afgeweken schot van Louis Verstraete aan de tweede paal binnen: 0-2. Vijf minuten voor de rust had Nicolas Lombaerts het veld verlaten met een hoofdwonde na een luchtduel, hij zou niet meer teugkeren in de tweede helft.
Die tweede helft startte al meteen in mineur voor onze jongens. De Wase nieuweling Vellios kopte de 0-3 staalhard en overhoeks voorbij Dutoit. Daarna kabbelde de wedstrijd rustig voort tot KVO met tien verder moest na een blessure voor belofte Wuyts. Tien minuten voor tijd dan toch nog even opwinding toen Aleksandar Bjelica zich doorzette. Hij kwam oog in oog met de doelman en werkte knap af met zijn mindere rechtervoet: 1-3, de eerredder voor KVO. Tóch moest KVO uiteindelijk nog een zwaardere nederlaag toestaan want Lulic was sneller op de bal dan Dutoit en trapte de 1-4 tegen de touwen.
Een zwaar verdict voor KVO, dat natuurlijk wel heel veel spelers miste vandaag.

Opstelling: Dutoit, Özkan, Lombaerts (46' Milovic), De Bock (46' Basiru), Vandendriessche, Nkaka, Bataille, Bjelica, D'Haese, Coopman, Wuyts.