"Nog een doelman en een centrale verdediger"

19 jun 2018 | Sportief

BEKIJK HIERONDER HET VIDEORELAAS VAN DE EERSTE TRAININGSDAG. 

Deze morgen blies Gert Verheyen voor de eerste keer verzamelen. Nog afwezig: Zarko Tomasevic (herstellend van een meniscusingreep, hij sluit aan na de stage), Ramin Rezaeian (op het WK actief), Fernando Canesin (kwam pas in de namiddag toe in Oostende) en Sindrit Guri (weekje langer vakantie nadat hij nog interlands speelde). 

Tijdens zijn eerste training legde Gert Verheyen vooral de klemtoon op positiespel, spelfases en balbezit. "Ik organiseer tijdens de eerste week bewust geen oefenwedstrijden," aldus onze nieuwe T1. "Ik wil eerst een volle week werken op waar ik naar toe wil. Dat wil ik dan na één week al ietwat vertaald zien tijdens de eerste vriendschappelijke matchen."
De eerste training duurde zo'n 1.45 u en Verheyen zag dat het goed was. "Het is ongeveer wat ik verwachtte ja. De intensiteit lag bewust nog niet zo hoog, maar ik zag bevredigende zaken. Er zit muziek in deze spelers. Normaal komen er snel nog een centrale verdediger en een doelman bij en dan zijn we quasi compleet. Ook voorin kan er misschien nog iets bij, maar dat zien we dan wel."

Bekijk hieronder het VIDEOrelaas van de eerste trainingsdag.