Nieuwe spits: Idrissa Sylla

07 aug 2019 | Sportief

Bekijk hieronder alvast de welkomstvideo voor Idrissa Sylla ! 

KVO rondde de komst af van een nieuwe aanvaller. Idrissa Sylla (28) komt op huurbasis over van Zulte Waregem. Sylla maakte eerder ook al het mooie weer bij Anderlecht en Queens Park Rangers. Hij trainde dinsdagvoormiddag al mee, maar de noodzakelijke administratie werd pas woensdag helemaal afgerond. Sylla is meteen ook speelgerechtigd tegen Club Brugge.

Sylla werd als 16-jarige opgemerkt in zijn thuisland Guinee en hij verkaste naar de toenmalige Franse eersteklasser Le Mans. Daar speelde hij enkele seizoenen in de jeugd vooraleer hij op 19-jarige leeftijd in de A-kern belandde. Om ervaring op te doen leende Le Mans hem één seizoen uit aan derdeklasser Bastia, waarmee hij prompt promoveerde naar tweede klasse. Hij keerde terug naar Le Mans, dat intussen ook was gezakt naar tweede klasse. Toen Le Mans in 2013 zakte naar derde klasse verkaste Sylla naar Zulte Waregem. Daar zou hij een succesrijke periode kennen met 18 goals in 63 wedstrijden. Hij speelde zich in de kijker van de topclubs en het was Anderlecht dat in 2015 aan het langste eind trok. Sylla zou een goed seizoen kennen in Brussel met 9 doelpunten in 34 wedstrijden. Na één seizoen trok hij echter de paars-witte deur achter zich dicht en hij maakte de overstap naar de Engelse tweedeklasser Queens Park Rangers. Daar scoorde hij 17 keer in 58 wedstrijden. In januari van dit jaar begon hij dan aan zijn tweede periode bij Zulte Waregem. Hij kwam er in 18 wedstrijden drie keer tot scoren. Nu ruilt hij Essevee dus in voor KVO. 

"Dit seizoen stond ik niet voorin de pikorde bij Zulte Waregem dus het was beter dat ik even andere oorden opzocht," aldus Sylla. Toen ik hoorde van de Oostendse interesse had ik daar meteen oren naar. Het is een club die een moeilijke periode achter de rug heeft, maar nu weer de rug recht. Voorzitter Frank Dierckens straalt enorm veel positivisme uit en ook met trainer Ingebrigtsen had ik een goede babbel. Hij speelt een systeem dat op mijn lijf is geschreven. Op dit moment mis ik nog wat wedstrijdritme, maar dat zal vrij snel weggewerkt zijn. Ik ben alvast gretig om mezelf weer te tonen."

Sportief Manager Guy Ghysel is blij dat de komst van een aanvaller is afgerond. "We hadden enkele pistes voor de spitspositie, maar we wilden niet over één nacht ijs gaan. Kwaliteit primeerde absoluut op de timing van de transfer. Uiteindelijk sleepte het spitsendossier iets langer aan dan verwacht, maar nu zijn we heel blij met de keuze die we hebben gemaakt. Sylla is balvast, kopbalsterk en pikt op regelmatige basis zijn goaltjes mee. Hij bewees in het verleden al ruimschoots dat hij een meerwaarde is in de Belgische competitie. Daarnaast speelt ook Sindrit Guri nu met meer vertrouwen, getuige daarvan zijn twee goals tegen Cercle. Met Sylla krijgt de trainer er nu nog een extra optie bij, we zitten dus goed voorin. Wat ons betreft, is de selectie nu zo goed als rond. We zien dan wel mocht er zich in augustus nog een opportuniteit voordoen."

Idrissa Sylla kreeg ook meteen de sleutels overhandigd van een Ford Mustang van Unicars. "Sylla is snel en krachtig, net als onze Mustangs," aldus Unicars-zaakvoerder Carlo Durie, die ook volgend seizoen trouwe partner blijft van KVO. "We zijn begonnen aan ons zestiende seizoen als partner. We maakten de moeilijke jaren in tweede klasse mee dus is het logisch dat we nu aan boord blijven."


Ford Unicars is een begrip in Oostende, maar ook de vestigingen in Diksmuide en Brugge staan bekend als vlot draaiende garages met een betrouwbare en zeer kwaliteitsvolle service. Al enkele jaren zorgt Carlo Durie met zijn team ook voor het volledige wagenpark van KV Oostende. Spelers, trainers en medewerkers zijn bijzonder tevreden over hun Ford-wagens. “Mensen spreken er ons over aan dat ze een speler gezien hebben in een Ford met het logo van KVO op. En dat doet altijd deugd, om te weten dat onze sponsoring effect heeft,” gaat Carlo verder, “Bovendien komen ook steeds vaker andere partners van KV Oostende bij ons terecht voor Ford-bestelwagens of busjes. Daar doe je het uiteindelijk ook voor.”

Bekijk hieronder alvast de welkomstvideo voor Idrissa Sylla !