Nieuwe aanvaller voor KVO !

15 mei 2018 | Sportief

KVO heeft vandaag een overeenkomst bereikt met de Albanese spits Sindrit Guri (24). Guri komt over van de Albanese eersteklasser Kukesi, waar hij dit seizoen topschutter is in de SuperLiga. Guri ondertekent een contract voor drie seizoenen. Morgen reist de spits af naar Oostende om er zijn medische testen af te leggen.
Zo maakt KVO verder werk van de uitbouw van de club. Welkom en veel succes Sindrit !

Sindrit Guri is een stevige en technisch vaardige aanvaller die dit seizoen topschutter is in de Albanese eerste klasse. In 35 competitiewedstrijden scoorde hij al 20 keer, ook in de beker zette hij al 7 keer de netten bol. In 2016 haalde eersteklasser Kukesi hem weg bij tweedeklasser Korabi, waar hij 20 keer raak trof in 27 wedstrijden.
Sportief Directeur Hugo Broos zag hem verscheidene keren live aan het werk en was, net als onze nieuwe trainer Gert Verheyen, al snel overtuigd van zijn kwaliteiten. “Hij is een grote, sterke jongen met een neus voor doelpunten. Ik ben ervan overtuigd dat de Belgische competitie op zijn lijf is geschreven. Een diepe spits was onze absolute topprioriteit en we zijn dan ook blij dat Guri voor KVO kiest.”
Ook voorzitter Peter Callant is verheugd met de komst van de nieuwe spits. "Hij is enorm gretig om zich te tonen in een buitenlandse competitie. Het is een speler die volledig past binnen het DNA van de spelers dat we willen halen: jong, veel progressiemarge, ambitieus en leergierig. Dit is onze eerste inkomende transfer en we hopen om in de nabije toekomst met nog meer nieuws te komen. Maar dat doen we pas als alles officieel in orde is."
Ook de aanvaller is dolblij met zijn transfer naar KVO. “Ik wil mijn carrière gestaag opbouwen en de Belgische competitie past perfect in dat kader. Er was interesse van andere clubs, maar KVO toonde dat het mij absoluut wou hebben. Dat vertrouwen doet deugd en ik ben erop gebrand om hier te tonen wat ik in mijn mars heb. KVO is een ambitieuze club en ik ben blij met mijn eerste stap naar het buitenland.”
Guti werd vorig seizoen nog landskampioen en dit seizoen werd hij er verkozen tot Speler van de Maand februari. Hij was ook een vaste klant bij de nationale jeugdelftallen.

We heten Sindrit van harte welkom in Oostende en wensen hem veel succes toe!