Moeskroen - KVO (Croky Cup) 3-3 (Penalty's 4-5)

05 dec 2018 | Sportief

KVO bekert verder na penalty's !!! De kwartfinale wordt een verre verplaatsing naar Eupen.

Gert Verheyen wijzigde zijn elftal op maar liefst acht plaatsen ten opzichte van de wedstrijd op Zulte Waregem. Dutoit, Faes, Tomasevic, Marquet, Banda, Boonen, Bataille en Guri kwamen in de ploeg.

Moeskroen kwam het gevaarlijkst uit de startblokken met enkele halve kansen, maar de grootste mogelijkheid was misschien wel voor Sindrit Guri. Hij was echter verrast dat de bal bij hem kwam en weg was de kans. Op het kwartier scoorde de thuisploeg wél via een afstandsschot van Boya. Even later werd Sarmiento in het straatje gestuurd. Hij kwam oog in oog met Dutoit, omspeelde onze goalie, maar ging daarna tegen de vlakte. De scheidsrechter zag er echter geen graten in.
Op het halfuur kreeg KVO de beste kans van de eerste helft. Vandendriessche zag op links knap de inlopende Sakala, die omspeelde zijn man, maar zag zijn gemeten plaatsbal op de lat uiteen spatten.
Kort voor rusten lukte KVO dan toch de gelijkmaker. Bataille legde de bal knap voor doel en Indy Boonen had zijn tweede in vijf dagen maar binnen te tikken: 1-1.


De tweede helft was nog maar net begonnen of KVO kende al een enorme meevaller. Diedhiou verspeelde de bal aan Guri en zag geen andere oplossing dan aan de noodrem te trekken. Een terechte rode kaart voor de centrale verdediger van Moeskroen. Tien minuten later profiteerde KVO daar een eerste keer van. Bataille vond vrije man Boonen, die gaf de bal voor doel, maar Guri kwam een teen tekort om binnen te tikken. Even later verbrandde doelman Werner zijn vuisten aan een pegel van Milovic.
Tien minuten voor tijd leek KVO het laken dan toch naar zich toe te trekken. De ingevallen Canesin schilderde een voorzet op het hoofd van Guri en die hoefde de bal maar even aan te raken om te scoren: 1-2. De vreugde was echter van korte duur want nog geen minuut later stonden de bordjes alweer gelijk toen Mbombo van dichtbij in twee keer mocht binnen tikken: 2-2. Vijf minuten later kon Guri opnieuw raak treffen, maar op aangeven van Bataille ging zijn poging van dichtbij over. In de slotfase leek een anti-climax in de maak maar invaller Pierrot trapte van dichtbij op Dutoit. Verlengingen waren een feit.

De eerste kans in de verlengingen viel te noteren halverwege de eerste helft. Opnieuw schotelde Bataille een kans voor aan Guri, maar diens kopbal belandde naast de kooi van Werner. Het was echter uitstel van executie voor 'Les Hurlus' want één minuut later kwam de pas ingevallen Zivkovic alleen voor de doelman en hij trapte de 2-3 binnen. Nóg een minuut later kwam Guri een teen tekort om de zege helemaal veilig te stellen. De tweede verlenging leek een maat voor niets te worden tot Mbaye Leye in de 118de minuut een vrije trap in de verste hoek trapte, 3-3, een erg zure tegengoal. Strafschoppen moesten dus beslissen wie doorstootte naar de kwartfinale. In de reguliere strafschoppenserie pakten beide doelmannen één elfmeter. Toen Moeskroen zijn tweede penalty miste, trapte Marquet KVO naar de volgende ronde.

KVO bekert verder na penalty's !!! De kwartfinale wordt een verre verplaatsing naar Eupen.

Opstelling: Dutoit, Faes, Milovic, Tomasevic (65' De Bock), Bataille, Marquet, Vandendriessche, Banda (75' Coopman), Sakala ('91 Zivkovic), Boonen (70' Canesin), Guri.