Michiel Jonckheere traint opnieuw met de groep

06 feb 2019 | Sportief

Nadat de spelersgroep na de mokerslagen van de voorbije week twee dagen vrij had gekregen om de kopjes leeg te maken , werd er dinsdag en woensdag weer pittig getraind op de Schorre. Én er viel alvast goed nieuws te noteren: naast de heroptredende Zarko Tomasevic trainde ook Michiel Jonckheere na een inactiviteit van meer dan één jaar weer mee met de groep. "Ook maandag trainde ik al met een groep spelers die afgelopen weekend niet in actie kwamen," aldus Michiel. "Na drie dagen trainen, ben ik best moe, maar ik ben zó tevreden dat ik weer 'echt' tot de groep behoor. Als je geblesseerd bent, heb je nooit het gevoel dat je echt een kernspeler bent. Je traint vaak individueel en dat zijn soms lange dagen. Het wordt nu afwachten hoe mijn hiel deze trainingen verteert, maar ik heb er, in tegenstelling tot na mijn eerdere wederoptreden anderhalf jaar geleden, nu wél een goed gevoel bij. Over een tweetal weken hoop ik te hervatten bij de beloften."

Bojan Nastic is "klaar voor de strijd"
Een ander 'nieuw' gezicht op het oefenveld was onze laatste aanwinst Bojan Nastic. Hij zat al op de bank tegen Antwerp en maandagavond speelde hij mee met de beloften. "We wonnen met 3-0 van Eupen dus het is mijn eerste zege met KVO," aldus de lachende Bosniër. "Ondanks dat het 'maar' een beloftenwedstrijd was, vond ik het fantastisch om weer op het veld te staan. Na een moeizame periode bij Genk voelde ik me maandag weer voetballer. Ik kende het veldje op de Schorre trouwens al, want in de heenronde speelde ik er met de beloften van Genk tegen KVO. Ik voel dat ik fysisch klaar ben om de strijd aan te gaan. Als de trainer mij zaterdag al nodig heeft, kan hij op mij rekenen. We moeten de negatieve spiraal nu achter ons laten en focussen op wat komen gaat."
Ook Brecht Capon is bijna weer klaar voor die strijd. Hij trainde al grotendeels mee met de groep en over een tiental dagen mag hij weer voluit gaan. Enkel Logan Ndenbe blijft nog out, Francois Marquet zal dan weer enkele weken inactief zijn met een ontwrichte schouder.

Francois Marquet is out met een ontwrichte schouder