KVO - Westerlo 0-3

11 mei 2019 | Sportief

KVO gaat met 0-3 de boot in tegen Westerlo. De bezoekers kwamen snel op voorsprong en diepten de score in de tweede helft uit. KVO verliest voor de tweede keer op een rij. Eén van de weinige lichtpunten van de wedstrijd was de rentree van Jonckheere.

Koude douche voor thuisploeg

Na 7 minuten spelen kreeg de thuisploeg al snel een opdoffer te verwerken. De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak voor de bezoekers. Aanvaller Ghobo werd voor doel afgezonderd en zette Westerlo op een 0-1 voorsprong. Amper twee minuten later kwamen de Kemphanen opnieuw gevaarlijk opzetten. Maar Ondoa was bij de pinken en keerde het  schot met een gevatte voetreflex. Na 18 minuten was KVO voor een eerste keer gevaarlijk. De Sutter werd diep gestuurd en ging alleen op Van Langendonck af. Maar het schot van de KVO-aanvaller werd afgeblokt en belandde naast het doel. Op het halfuur kon Marquet aanleggen vanop afstand. Het schot was echter onvoldoende gericht om de Westerlo-doelman te bedreigen. De bezoekers reageerden met een snelle counter. Ghobo kwam opnieuw oog in oog te staan met de thuisdoelman. Ondoa tikte het schot in hoekschop. Net voor rust werd de onfuirtuinlijke D’Haese met een blessure vervangen en betrad Jonckheere onder luid applaus van de thuisaanhang het veld. De KVO-middenvelder vierde na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree in de Versluys Arena.

Ten onder in tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Een schot van Jonckheere werd door Van Langendonck gered, een inzet van De Bock werd met het hoofd afgeblokt. Sakala probeerde het met een kopbal, maar zijn poging belandde ruim naast doel. Op het uur kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Ghobo wist te profiteren en werkte opnieuw beheerst af. Met de inbreng van een extra aanvaller trachtte KVO de wedstrijd te kantelen maar het was Westerlo dat opnieuw wist te scoren. Invaller Petrovs prikte de 0-3 met een rake kopbal tegen de touwen. In het slotkwartier controleerden de bezoekers de wedstrijd. Sakala kon nog één keer dreigen maar zijn afstandsschot werd gekeerd door de Westelse doelman. Westerlo kreeg nog kansen om de score verder uit te diepen, maar faalde in de afwerking. Een aangeslagen KVO verliest zo voor de tweede week op een rij. Met nog 2 speeldagen voor de boeg is KVO volledig uitgeteld voor eindwinst in poule A van PO2.

KVO:

Opstelling: 1. Ondoa, 3. De Bock, 4. Faes, 5. Milovic, 8. Marquet, 11. Boonen (24’ 7. Sakala), 17. Vanlerberghe, 18. De Sutter, 19. Nouri (67’ 10. Guri), 26. Vandendriessche, 29. D’Haese (43’ 20. Jonckheere)

Wisselspelers: 28. Dutoit, 6. Lombaerts, 14. Nkaka, 15. Nastic
 

Westerlo:

Opstelling: 30. Van Langendonck, 2. Biset, 3. Dewaele (90’ 21. Vangenechten), 4. Corstjens, 5. Antunes, 7. Van Eenoo, 8. De Schryver (83’ 14. Buyl), 10. Ghobo (65’ 9. Petrovs) 18. Van Den Bogaert, 22. Brüls, 75. Ghandri

Wisselspelers: 1. Van Hout, 11. Naessens, 20. Soumah, 32. Janssens

Gele kaarten: ‘31 Corstjens

Scheidsrechter: Dhr. Kevin VAN DAMME