KVO - Sporting Charleroi 2-2

27 apr 2019 | Sportief

Op de zesde speeldag in Play-off II ontving KVO Sporting Charleroi. Charleroi kon in de vorige 3 ontmoetingen geen enkele keer winnen. Met een overwinning konden de Kustboys opnieuw op de tweede plek in poule-A staan. Coopman viel vandaag in extremis vandaag  af wegens een blessure, Boonen kwam in de ploeg.

Na 10 minuten voetballen was de eerst kans voor de bezoekers. Niane knalde wild over. Halfweg de eerste helft kregen we het eerste doelgevaar voor Oostende. De Sutter vond Sakala, maar hij miste de controle. Niet veel later begon Capon aan een schitterende loopactie vanop eigen helft. Er leek een kans op komst, maar Willems stopte de actie met een professioneel foutje, met als gevolg een vrije trap genomen door Vandendriessche die het hoofd vond van Faes, maar hij kopte de bal net over doel. Even later kreeg Niane de beste kans voor Charleroi, maar Dutoit redde en ook de terugvallende bal geraakte niet voorbij de Oostendse doelman. Charleroi was de gevaarlijkste ploeg in de laatste tien minuten van de eerste helft. Rusten deden we met een 0-0.

De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor de zebra’s. Dutoit bracht redding op een afwijkende bal van Bruno. In minuut 60 pakte Boonen uit met een geniale actie. Op een tweede ingeving van de jonkie oordeelt scheidsrechter Dierick schwalbe en geel. Maar het is de VAR die Dierick aanmaant om de beelden te bekijken. KVO kreeg een strafschop en Sakala knalde de 1-0 binnen. De reactie van Charleroi liet niet lang op zich wachten. Niane was dicht bij de gelijkmaker, zijn schot ging voorlangs. Het tweede doelgevaar voor Charleroi was meteen prijs. Osimhen prikte de 1-1 voorbij Dutoit. In minuut 73 wilde Sakala zijn tweede goal scoren. Hij probeerde het vanop 25 meter, maar zijn knal zoefde net naast de winkelhaak. In de laatste 10 minuten maakte Angella gebruik van een voorzet die in de Oostendse zestien bleef hangen. Hij knalde de 1-2 voorbij Dutoit. KVO bleef drukken en dat leidde in het ultieme slot van de wedstrijd tot een 2-2. Een vrije trap vanaf de eigen helft belandde op het hoofd van de kleine Robbie D’Haese. Hij kopte de bal als een volleerde spits binnen en bezorgde de Kustboys een verdiend punt.   

Doelpunten: ’61 Sakala 90+1’ D’Haese

Opstelling KVO: Dutoit, De Bock, Lombaerts, Faes, Milovic, Capon, Vandendriessche, Marquet, Boonen, Sakala, De Sutter

Trainer: Hugo Broos

Invallers: Ondoa, Guri (62’), Nastic, Nouri, Ndenbe, Bataille (87’), D’Haese (80’)

Verslag: Morgane Lemiengre en Shania Kooy