KVO - Sint-Truiden 1-1

15 mei 2019 | Sportief

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft KVO 1-1 gelijk gespeeld tegen Sint-Truiden. Het zag er lang naar uit dat doelpuntenmaker Guri en penaltypakker Dutoit de helden van de avond gingen worden. Tot De Sart STVV in de blessuretijd langszij bracht. Door deze late tegentreffer bleef KVO op één punt steken.

Vóór de match werd de top drie van 'Meest verdienstelijke speler van het Seizoen' gehuldigd. Wout Faes won de 'Puis/Verbiest Trofee', vóór Kevin Vandendriessche en William Dutoit.

Na een traag openingskwartier kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Jonckheere, die voor het eerst 90 minuten speelde, probeerde het met een afstandsschot maar besloot recht op doelman Steppe.
Niet veel later kwam STVV voor een eerste keer opzetten. Een corner van de bezoekers belandde in de voeten van Tomiyasu die meteen op doel schoot. Bataille stond op de goede plaats en keerde het leer op de lijn. Amper twee minuten later was er opschudding in het strafschopgebied van de Kanaries. Nastic zwiepte de bal voor doel, Jonckheere werd in het Truiense strafschopgebied onderuit gelopen door zijn tegenstander maar ref Van Driessche floot de actie af voor buitenspel van Guri.

 

De bezoekers kregen na 25 minuten een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Marquet gleed in op zijn tegenstander. In eerste instantie zag de scheidsrechter geen kwaad in de tackle maar na tussenkomst van de VAR wees hij uiteindelijk toch naar de stip. Vanop elf meter kreeg Sylla de bal echter niet voorbij Dutoit. Met een explosieve duik hield hij zijn netten schoon. Even later kwam KVO op de counter opzetten en dat leverde de 1-0 op. Na knap voorbereidend werk van Jonckheere en Nastic werd Guri alleen voor doel afgezonderd. De spits schoof het leer koelbloedig voorbij de bezoekende doelman en rondde hiermee een knappe aanval af. Net voor het ingaan van de rust was KVO nog dichtbij een tweede treffer. Opnieuw zorgden het duo Nastic - Guri voor het gevaar maar de centrale kopbal van de Albanese spits werd door de STVV doelman makkelijk gepakt. KVO ging rusten met een 1-0 voorsprong.

 

Gelijkmaker in extra tijd

Bij aanvang van de tweede helft schoten de bezoekers het best terug uit de startblokken. Een corner werd door Endo gevaarlijk op doel gekopt. Dutoit was opnieuw bij de pinken en pakte uit met een knappe parade. De Oostendse goalie speelde een sterke partij en hield ook De Sart van de gelijkmaker. KVO prikte terug via een schot van Marquet dat voorlangs ging. Twintig minuten voor tijd stak de thuisploeg opnieuw de neus aan het venster. Nkaka haalde vanuit de tweede lijn uit maar de bal zoefde rakelings naast. De klok tikte verder in het voordeel van de Kustboys. De bezoekers hielden het balbezit en KVO trachtte terug te prikken vanuit de organisatie. Vijf minuten voor affluiten kon Dutoit zich nogmaals onderscheiden op een poging van Sylla. Bij het ingaan van de extra tijd kwam STVV dan toch nog op gelijke hoogte. De Sart kwam oog in oog te staan met Dutoit, die de thuisdoelman met een laag schot te grazen nam. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Met dit gelijkspel komt KVO op 9 punten in het klassement. De Kanaries zijn op één wedstrijd van het einde uitgeteld voor groepswinst.

KVO:
Opstelling KVO: 28. Dutoit, 3. De Bock, 4. Faes, 5. Milovic, 8. Marquet, 10. Guri (90’ 7. Sakala), 14. Nkaka (86’ 19. Nouri), 15. Nastic, 20. Jonckheere, 25. Bataille (75’ 17. Vanlerberghe), 26. Vandendriessche

Wisselspelers: 1. Ondoa, 30. De Bie, 18. De Sutter, 22. Ndenbe

Sint-Truiden:
Opstelling Sint-Truiden: 1. Steppe, 3. Tomiyasu, 5. De Sart, 7. Botaka, 8. Sankhon (60’ 12, Asamoah), 11. Boli (45’ 19. Ceballos), 15. Kamada, 20. Mmae, 24. Sylla, 28. Sekine (75’ 29. Acolatse), 33. Endo

Wisselspelers: 21. Pirard, 14. De Bruyn, 18. Kinoshita,, 22. Janssens, 23. Vloet,

Gele kaarten: /

Scheidsrechter: Dhr. Bram Van Driessche