KVO samen met Pro League voor diversiteit en respect

21 feb 2019 | Supporters

Zaterdag staat het West-Vlaamse duel tegen Cercle Brugge op het programma. Zowel sportief als extra-sportief een belangrijke wedstrijd. Zo organiseert de Pro League, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de KBVB een regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid. Met de slogan “Football for All” maken zowel de Pro League als KV Oostende een vuist voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond onze velden. Voetbal is er immers voor iedereen.

Regenboog-kleuren op kapiteinsband Tomasevic

Het Belgisch voetbal gaat dit weekend getooid in regenboogkleuren. Eénmalig zal Zarko Tomasevic de gebruikelijke KVO-kapiteinsband inwisselen voor een exemplaar gehuld in de regenboogkleuren. Onze rood-geel-groenen worden zo nog nét dat tikkeltje kleurrijker. Ook de andere clubkapiteins uit 1A en 1B zullen de wedstrijd afwerken met een regenboogkapiteinsband.
“Als voetballer speel je samen met voetballers uit allerlei landen en met verscheidene origines en achtergronden. Een voetbalploeg is een smeltkroes en een weerspiegeling van de huidige maatschappij. Het is dan ook positief dat we een boodschap van verdraagzaamheid uitdragen,” aldus Tomasevic.
Ook KVO - winger Fashion Junior Sakala steunt de actie “Football for All”. Onze Zambiaanse flankaanvaller werd in het verleden al geconfronteerd met racisme.
“In Rusland kan racisme nog steeds hardnekkig zijn. Tijdens mijn periode bij Spartak Moskou was ik getuige van racistische verwijten aan het adres van mijn vrienden . Op het veld kan het er soms bitsig aan toegaan maar naast het veld zijn en blijven we allemaal mensen van vlees en bloed.”
KVO roept al zijn fans en leden dan ook op om deze actie ten volle te steunen. De KVO - community hecht veel belang aan verscheidenheid in zowel geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie en huidskleur. Bij ons is iedereen welkom want KVO is ‘Football for All.’

Samenwerking met museum Dossin en Fondation Ihsane Jarfi

Naast de kapiteinsband zullen de regenboogkleuren ook prijken op de cornervlaggen van het Jan Breydel - stadion. Beide unieke items, zowel kapiteinsband als cornervlag, zullen door beide clubkapiteins gesigneerd en te koop worden aangeboden. De opbrengst wordt integraal geschonken aan het vormingsprogrammma van het museum Kazerne Dossin en het refugeproject van Fondation Ihsane Jarfi. Beide organisaties zetten zich in voor diversiteit, in al zijn facetten, binnen onze maatschappij.

Wil jij één van deze unieke supporters items? Bied dan op deze collector’s items en misschien pronk jij binnenkort wel met de gesigneerde kapiteinsband van Zarko.
Veel succes! #FootballForAll #MoreThanFootball #KVODNA