KVO ontvangt Pro League+ label voor goede Communitywerking

04 dec 2018 | Supporters

KV Oostende mocht vandaag voor het tweede jaar op rij het Pro League+ label 2018 in ontvangst nemen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs prioritair. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid worden met dit label beloond, aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

De evaluatie van de werkingen gebeurden door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2018. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen. "We zetten al jaren stevig in op onze Communitywerking," aldus Communityverantwoordelijke Diego Rosseel. "Zo zijn er projecten als Back 2 School, Homeless Team, Playing for Success en ons G-team. Voetbal verbindt mensen in alle lagen van de bevolking en als voetbalclub dragen wij ook een maatschappelijke functie."