KVO haalt jonge aanvaller weg bij Standard

03 jun 2017 | Sportief

KVO heeft de 18-jarige aanvaller Ibrahima Bah weggehaald bij Standard. Bah ondertekende een contract voor drie seizoenen, met optie.

Ibrahima Bah is met zijn 1.73 m een pocketspits die werd opgeleid in de Luikse jeugdacademie. Hij viel in de jeugdreeksen op dankzij zijn torinstinct. Zo scoorde hij bij de U16 van Standard 22 goals, wat hem op zijn zestiende al zijn eerste profcontract opleverde. Bah heeft Guinese roots, maar speelde al bij verscheidene jeugdploegen van onze Rode Duivels. Hij maakte afgelopen seizoen deel uit van de A-kern van Standard en viel één keer in.
Eén jaar na Landry Dimata hoopt ook Ibrahima Bah zijn carrière te lanceren bij KVO.

KVO maakt trouwens nog verder werk van de toekomst. Twee 17-jarigen ondertekenden zonet hun eerste profcontract. Verdediger Rocky Bushiri wordt na een sterk seizoen bij de beloften overgeheveld naar onze A-kern en krijgt een contract voor twee jaar.
Linksachter Logan Ndembe maakt de overgang van Moeskroen. Ndembe is ook een Belgisch jeugdinternational en zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

Het mag duidelijk zijn dat KVO ook in de toekomst hoge ogen wil gooien en ook volop inzet op jonge, beloftevolle talenten. “We willen een perfecte mix hebben van ervaren spelers en jonge talenten die hier hun carrière kunnen lanceren. Dat deden we eerder al met onder andere Jordan Lukaku en Landry Dimata en we blijven daar ook volop op inzetten,” aldus voorzitter Marc Coucke.

Welkom aan deze drie spelers !

Bushiri komt over van de Oostendse beloftenNdembe komt over van Moeskroen