KVO en ‘Oostende Zingt’ in duet

19 mrt 2019 | Supporters

KV Oostende en ‘Oostende Zingt’ slaan de handen in elkaar en gaan een samenwerking aan. Op zondag 14 juli zal het muzikaal optreden ‘Oostende Zingt’ een prominente plaats innemen op de KVO-fandag. “Dit wordt een duet tussen twee Oostendse monumenten.”

‘Oostende Zingt’ was voor jong en oud jarenlang hét meezingmoment op de Paulusfeesten. Op de editie van 2019 prijkt het favoriete optreden van vele Oostendenaars niet meer op de affiche dus zochten de bandleden naar een waardig vervangoptreden. “Dat hebben we nu gevonden met de KVO-fandag,” aldus Michiel Dehondt van ‘Oostende Zingt’. “Die fandag trekt elk jaar veel volk naar de ‘Zeedijk’ en is net als ons optreden stilaan een begrip geworden tijdens de Oostendse zomer. Twee sterke evenementen die de handen in elkaar slaan, kan alleen maar een succes zijn. Zeker omdat KV Oostende altijd al een meezingmoment voorzag voor de fans. Nu kunnen we dit nog iets breder trekken en er een heus optreden van maken. We veranderen bovendien weinig aan onze succesformule. De set zal voor één derde bestaan uit Nederlandstalige songs, één derde uit internationale hits en één derde uit authentieke Oostendse meezingers. Hét lijflied van KVO is ‘Op de Vismarkt’ van Lucy Loes/Monti en die prijkt dus zoals elk jaar zeker in onze playlist. Zoals altijd is er ook een eerbetoon aan muzikanten die recent overleden zijn. Dan komen we in Oostende sowieso al bij ‘Willy Willy’ uit. Ook TC Matic zal natuurlijk de revue passeren met de KVO-goaltune ‘Oh la la la’. We zijn gemotiveerd om er meer dan ooit een spetterende show van te maken.”


“Ook bij KVO zijn we verheugd om samen te werken met een in Oostende zéér gekend concert als ‘Oostende Zingt'. “Wij sluiten onze fandag altijd af met een spelersvoorstelling en een muzikaal spektakel. Dit jaar wilden we de muziek nog iets prominenter naar voren schuiven en toen bleek dat de mensen van ‘Oostende Zingt’ een partner zochten om mee samen te werken, zijn we meteen op de kar gesprongen. Deze samenwerking past in de lokale verankering die wij nastreven. Een wèreldploegsje die samenwerkt met een wèreldgroepsje, dat kan alleen maar zorgen voor mooie doelpunten. De bandleden zullen voor de gelegenheid ook versterking krijgen van enkele van onze ambassadeurs. Zo kan de nieuwe KVO-song ‘t’Is mor èèn an de zèè’ van ‘Klein Komitee’ zeker niet ontbreken in de setlist.”

Afspraak op zondag 14 juli op de Zeedijk van Oostende, ter hoogte van het sportstrand en de Wellington Renbaan.

Foto's: Peter Tanghe