KVO - Beerschot Wilrijk 2-1

06 apr 2019 | Sportief

KVO haalde na een felbevochte wedstrijd de 3 punten thuis in de Versluys Arena. De jongens van Hugo Broos bogen een 0-1 achterstand om, en haalden het met 2-1 van Beerschot Wilrijk. Een overwinning die opnieuw bijzonder zoet smaakt - de eerste thuisoverwinning in 4 maanden - na de driepunter van afgelopen woensdag in Charleroi. Met deze overwinning haalt KVO 6 op 9 na drie speeldagen in groep A van play-off II.

 

In een open eerste helft - met doelkansen voor beide ploegen - kwam het eerste gevaar van KVO. Nastic verstuurde een lage voorzet maar niemand van de thuisploeg reageerde attent genoeg op de gevaarlijke voorzet. Na 15 minuten kwam KVO opnieuw opzetten via De Sutter. De KVO-aanvaller legde de bal achteruit maar via de tussenkomst van de bezoekende verdediging belandde het schot van Coopman naast doel. De volgende actie liet niet lang op zich wachten. Coopman stuurde De Sutter diep maar zijn schot ging voorlangs.

KVO zwaaide de plak, tot minuut 19. Met het eerste schot tussen de palen kwam Beerschot Wilrijk op 0-1 voorsprong. Aanvaller Placca klopte Ondoa met een overhoeks schot. Nauwelijks twee minuten zorgde Placca opnieuw voor doelgevaar. Maar thuisdoelman Ondoa was attent en tikte de bal in corner. Met een steekbal stuurde Vandendriessche Sakala diep. De Zambiaanse aanvaller aarzelde te lang waardoor de Beerschot-verdediging opnieuw kon aansluiten. Weg kans.

Net voor het halfuur was er nog eens doelgevaar van Beerschot Wilrijk. Maes bediende Placca die de bal hard op de dwarsligger knalde. KVO herpakte zich na deze opdoffer en kwam in minuut 34’ op gelijke hoogte. Via Sakala, en een tussenkomst van doelman Vanhamel, belandde de bal bij Coopman. De KVO-middenvelder reageerde sneller dan de bezoekende verdedigers en knalde de 1-1 op het scorebord. Voor Coopman zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 gelijkspel.

Na de koffie waren de bezoekers als eerste opnieuw gevaarlijk. Placca - die quasi als enige voor gevaar zorgde bij de bezoekers - vond Ondoa op zijn weg. KVO counterde en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Met een gerichte kopbal kon De Sutter scoren. Maar scheidsrechter Wim Smets keurde het doelpunt af voor een vermeende duwfout. Na een uur wedstrijd haalde Coopman uit met een magistrale volleytrap. Jammer genoeg spatte zijn doelpoging uiteen op de lat.

KVO duwde even door. Met strijd en drang naar voren kwamen ze nog aan kansen. Vandendriessche kon profiteren van een misverstand in de bezoekende verdediging en verschalkte de bezoekende doelman. Maar opnieuw werd het doelpunt - met tussenkomst van de VAR- afgekeurd. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en ging vol op zoek naar de overwinning. Een voorzet van Nastic werd door De Sutter naast gekopt. Na een handsbal van een bezoekende verdediger - en nieuwe tussenkomst van de VAR- ging de bal op de stip. Vanlerberghe scoorde de elfmeter en schoot KVO naar de overwinning. In de extra tijd werd een doelpunt van Boonen nog afgekeurd voor buitenspel.

 

Matchinformatie:

Doelpunten: 19’ Placca 1-0, 34’ Coopman 1-1 , 80’ Vanlerberghe 1-2

Gele kaart: Sakala ‘41

Opstelling KVO: Ondoa, Bataille, Faes, Milovic, Nastic, Nkaka (72’ Vanlerberghe) , Vandendriessche, Coopman, Canesin, De Sutter (80’ Guri) , Sakala (62’ Boonen)

Wisselspelers: Dutoit, De Bock, Guri, Vanlerberghe, Nouri, Marquet, Boonen

Opstelling Beerschot Wilrijk: Vanhamel, Prychynenko (40’ van den Bergh) , Mboko (80’ De Jonghe) , Bourdin, De Mets, Bugridze, Van Hyfte (68’ Montiel) Maes, Tissouadali, Grisez, Placca

Wisselspelers: Nolle, van den Bergh, Montiel, Brogno, De Jonghe, De Keersmaeker