KV Oostende ontvangt PRO League + Label 2017

07 dec 2017 | Supporters

KV Oostende is één van de 15 clubs uit de Belgische competitie die  het Pro League+ label 2017 heeft ontvangen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten. Community-manager Diego Rosseel is terecht trots op deze trofee. “Het is een bekroning voor alle medewerkers en vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben”. Ook voorzitter Marc Coucke vindt deze erkenning belangrijk “We hebben als KV Oostende absoluut een belangrijke sociale rol in onze maatschappij en daar willen we blijven op inzetten.”

Opvolgers voor Pro League+ Awards

De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbije 3 seizoenen werden uitgereikt. “Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeiden, werd besloten het concept van de Awards aan te passen om zo elke club met een sterke of groeiende communitywerking te kunnen belonen”, aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van de werkingen gebeurdendoor een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2017. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen.

KVO-voorzitter Marc Coucke: “Vorig jaar pakten we niet voor niets uit met de slogan IEDEREEN KVO, want we willen een club zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat geldt ook voor mensen die het omwille van verschillende omstandigheden wat moeilijker hebben in onze maatschappij. Dit jaar is het KVO Loves YOU... dus ja, ook die kansgroepen, die jongeren die ook ooit een droom hadden om profvoetballer te worden, maar door hun achtergrond, fysieke of mentale problemen zich niet altijd even makkelijk kunnen integreren. In een stad zoals Oostende willen we op dit vlak een voorbeeldfunctie hebben.

Diego Rosseel, community-manager: “Daar pikken we met onze community-werking graag op in. Dat doen we ondermeer via ons homeless-team en de G-voetbalploeg die zelfs elk een sponsor hebben! We proberen die mensen ook samen te brengen met de spelers uit ons eerste elftal. We stellen hen voor aan onze fans, zodat ze weten dat ook ZIJ deel uitmaken van KV Oostende. Een ander voorbeeld is het Playing For Succes-verhaal. Vorige week nog was Aleksandar Bjelica heel gemotiveerd om deze jongeren met leermoeilijkheden een namiddag te entertainen. Deze bekroning is een geweldige motivatie om met dit alles door te gaan en nog meer mensen kansen te geven binnen de KVO-gemeenschap."

De 15 clubs die het Pro League+ label 2017 ontvangen zijn:

KAA Gent, Club Brugge, Waasland-Beveren, OHL, KV Mechelen, KRC Genk, KV Kortrijk, KVC Westerlo, Sporting Lokeren, KV Oostende, SK Lierse, Standard, Sporting de Charleroi, KSV Roeselare, R. Antwerp FC