KV Oostende - KV Kortrijk 0-3

15 feb 2020 | Sportief

Dennis Van Wijk kon niet rekenen op de geblesseerde Vandendriesche, Sanneh debuteerde en onze Kustboys startten met drie centrale verdedigers tegen onze provinciegenoten uit Kortrijk.

In de eerste tien minuten viel er weinig te beleven in de Versluys arena. De wind had een grote invloed op het spel van beide ploegen. Na een kwartier spelen kwam een eerste grote kans van de bezoekers. Moffi kwam oog in oog met Dutoit, maar Dutoit stond pal. Daarna zetten onze Kustboys druk en Sakala bracht de bal laag voor doel. Niane kon er net niet bij. Na een halfuur spelen knalde Hulsjager van ver, net over doel. Even later kwam Niane bijna met de 1-0, maar hij trapte over de bal. Met nog een minuut voor de rust kopte Sanneh een hoekschop nipt naast. We gingen de rust in met een 0-0 op het scorebord.

Ook in de tweede helft moesten we wachten op kansen van beide ploegen. De eerste kans van de tweede helft was meteen raak voor de bezoekers. In de 60ste minuut stuurde Van der Bruggen Moffi in het straatje en die zette de Kerels op een 0-1 voorsprong. Een minuut later werd het bijna 0-2. Mboyo plaatste de bal net naast. Met nog een halfuur te spelen, mocht Michiel Jonckheere de Kustboys helpen de aansluitingstreffer te zoeken. Niane probeerde het met een afstandsschot, maar de bal ging rakelings naast. Een kwartier voor het einde was het Sanneh die naast kopte. KVO zette alles op alles en werd in de slotfase koud gepakt na goals van Van der Bruggen en Gueye. Eindstand: 0-3.

Opstelling: Dutoit, Capon (Sylla), Faes, Milovic, Sanneh, Palaversa, Verstraete (Vargas), Hjulsager (Jonckheere), Sakala, Bataille, Niane