KLINKENDE OVERWINNING VOOR KVO-BELOFTEN

05 feb 2019 | Sportief

Op de derde speeldag van Play-off 2 bij de beloften heeft KV Oostende met 3-0 gewonnen van KAS Eupen. Robbie D’haese en Jelle Bataille waren de grote uitblinkers bij Jong KVO. D’haese zorgde zelfs voor een echte hattrick. Bij de selectie van coaches Andy Vervenne en Jordi Lemiengre zaten een heel aantal A-kern spelers.

Na een moeilijke eerste ronde zijn de Oostendse beloften goed op dreef in hun Play-off 2, die wordt afgewerkt met 6 andere teams. Op de derde speeldag kwam Eupen op bezoek naar de Schorre.  

Andy Verhenne zag zijn ploeg versterkt met een vijftal A-kern spelers: nieuwkomer Nastic mocht wedstrijdritme opdoen en liet zich opmerken door zijn kracht en loopvermogen. Ook Indy Boonen, François Marquet en de eigen youngsters D’haese en Bataille stonden in de basis.

Weinig animo eigenlijk in een gelijk opgaande eerste helft. Het belangrijkste wapenfeit was het uitvallen van François Marquet, die nog voor het halfuur met een ontwrichte schouder naar de kant moest. Verder onderzoek heeft vandaag uitgewezen dat hij wellicht tot eind deze maand buiten strijd is.

Na de rust kwam KV Oostende veel scherper uit de kleedkamer. Vooral Robbie D’haese liet zich snel opmerken. De snelle flankspeler onderschepte een slecht weggewerkte hoekschop, nam met een dubbele controle de bal meteen mee, hield op een sublieme manier twee Eupense verdedigers van zich af en knalde de bal lekker in de kruising. 1-0 na 49 minuten.

Jong KVO eiste daarna steeds vaker de bal op en vooral Indy Boonen en het duo Bataille-D’Haese waren een gesel voor de bezoekende verdediging.
In de 64ste minuut leidde Boonen de 2-0 in, via Bataille die met een lage voorzet opnieuw Robbie D’Haese aan het kanon zette.

Eupen kon op geen enkele manier een vuist maken en met zijn derde van de avond legde Robbie D’haese tien minuten voor affluiten de eindstand vast.

3-0 een hele opsteker voor de jongens van Andy Vervenne, die hoopt dat de grote jongens op 16 februari het voorbeeld volgen in de Versluys Arena.