Kèèrt e ki were: KVO - Charleroi

23 okt 2017 | Sportief

In tien thuiswedstrijden tegen Charleroi pakte KVO vier zeges, even veel keer trokken de 'Karolo's' met de drie punten naar huis. 

Midden september 1993 zette KVO zijn status van seizoensrevelatie kracht bij tegen Charleroi. De 'Zebra's' hadden met Van Meir, Brogno, Malbasa en Mommens heel wat kwaliteit in huis en waren een serieuze kandidaat voor Europees voetbal. Die ambities kregen een knauw aan zee nadat Bjorn Renty in de allerlaatste seconde voor de 1-0 zorgde. Het Albertpark ontplofte. KVO zou uiteindelijk op vijf punten van Europees voetbal strandden, Charleroi kwalificeerde zich wél voor de UEFA-cup.
Eén seizoen later leek Nico Claesen KVO opnieuw een 1-0 zege te bezorgen, maar Roch Gérard bracht Charleroi langszij.
In 1998 baarde de wedstrijd een muis (0-0) en in 2005 ging Charleroi met de volle buit lopen (1-2) na twee goals van Akgul. 
Ook in 2012 kwam Charleroi - in tweede klasse - winnen aan zee. Luissint scoorde voor KVO, maar Dzinic scoorde in de laatste minuut de winning-goal. 
Op 28 september 2013 zorgde Tom Van Imschoot voor de eerste zege van het seizoen door al na tien minuten de 1-0 binnen te knallen tegen Charleroi. In 2015 won Charleroi met 1-3 na onder andere twee goals van Neeskens Kebano. 
In het seizoen 2015-2016 was Gohi Bi Cyriac de grote man met twee doelpunten. In Roeselare wiste hij in het slotkwartier een doelpunt van Perbet uit. 

Cyriac bezorgde KVO in Roeselare de volle buit
Vorig seizoen kwam Charleroi met 1-2 winnen. Michiel Jonckheere trapte de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar verder kwam KVO niet. In Play-off 1 trokken we wel aan het langste eind na een strafschopdoelpunt van Sébastien Siani. 

Siani bezorgde KVO de zege in Play-off 1