Jupiler Pro League - speeldag 6: KV Kortrijk - KV Oostende 2 - 2

Na een felbevochten maar sportieve wedstrijd pakken Vandendriessche en co een punt in het Guldensporenstadion.

Ingebrigtsen moest serieus sleutelen aan zijn elftal. Hij kon niet rekenen op tal van basisspelers. Palaversa, Hjulsager, Capon en Jonckheere ontbraken en zo kwamen Canesin, Marquet en Bataille aan de aftrap. Vanderhaeghe, de Kortrijke coach kon op Kagé na, rekenen op zijn volledige kern. De ervaren Lepoint kwam in de plaats van de geblesseerde Kagé.

De thuisploeg begon met druk richting de eigen aanhang maar de Kustboys overleefden de eerste Kortrijkse stom. Op het kwartier prikte KVO voor het eerst voorzichtig tegen met een kopballetje van D’Haese in de handen van Bruzzese. Canesin kreeg na een persoonlijke actie een goede mogelijkheid maar hij kraakte zijn schot. Na een hoekschop in de Kortrijkse zestien schreeuwde KVO om een strafschop maar na een VAR tussenkomst liet Dierick gewoon doorspelen. Kortrijk reageerde met een schot van Mboyo dat hoog over ging en een uitbraak waarbij Dutoit zijn zestien moest verlaten. Op het halfuur kwamen de Kustboys op voorsprong wanneer Sylla een inworp van Skulason in de korte hoek trapte (0-1). Na de Oostendse openingstreffer drukten de Kerels KVO op de eigen helft terug met kansjes voor Mboyo en De Sart. De thuisploeg schreeuwde eveneens om een strafschop maar de VAR zag er geen graten in, waarna we de rust ingingen met een kleine Oostendse voorsprong.

De eerste grote kans na de break was voor de bezoekers maar Sakala plaatste de bal rakelings naast de paal. Na een te felle tackle op D’Haese diende de youngster noodgedwongen plaats te ruimen voor Vargas. Vanderhaeghe gooide zijn troeven op tafel en wisselde Van Der Bruggen voor Stojanovic. Een wissel die succesvol bleek te zijn want op pass van de ingevallen Stojanovic knalde Ocansey de gelijkmaker op het bord (1-1). Na de Kortrijkse gelijkmaker trapte De Sart een vrijetrap rechtstreeks voorbij de bezoekende goalie in doel. Een treffer die na een lange beraadslaging tussen de VAR en scheidsrechter Dierick goedgekeurd werd (2-1). KVO toonde mentale weerbaarheid en ging op zoek naar de gelijkmaker met onder andere een gekraakt schot van de ingevallen Güri. Nadat Vargas nogal opzichtig onderuit gehaald werd wees Dierick zonder verpinken  naar de elfmeterstip. Skulason trapte de elfmeter knap voorbij de kansloze Bruzzese (2-2). De bezoekers roken bloed en gingen resoluut op zoek naar de winnende treffer. De ontsnapte Sakala plaatste alleen voor doel de bal rakelings over de kruising en diep in de blessuretijd zag Sakala zijn schot afgeblokt worden op een verdediger.

Doelpunten:

33' 0-1 (Sylla), 66' 1-1 (Ocansey), 72' 2-1 (De Sart), 89' 2-2 (Skulason)

Gele kaarten:

76' Vandendriessche, 81' De Sart

Scheidsrechter:

Dhr. Dierick

Opstelling KV Kortrijk:

Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Rougeaux, D'Haene, De Sart, Van Der Bruggen (65' Stojanovic), Lepoint, Ocansey (85' Batsula), Ajagun (92' Azouni), Mboyo

Jakubech, Golubovic, Azouni, Stojanovic, Mujakic, Batsula, Ezekiel

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Skulason, Faes, Milovic, Bataille, Marquet (76' Neto), Vandendriessche (86' Guri), Canesin, Sakala, Sylla, D'Haese (57' Vargas)

Ondoa, Ndenbe, Sané, Neto, Vargas, Boonen, Güri

Auteur:

Walter