Jupiler Pro League - speeldag 5: KV Oostende - KV Mechelen 2 - 1

Voor de wedstrijd tegen medeleider Mechelen voerde trainer Ingebrigtsen 1 wissel door. De herstelde D'Haese kwam terug in de ploeg en dit ten nadele van Canesin.  Vrancken, de bezoekende coach had meer puzzelwerk te verrichten.  Hij kon geen beroep doen op zijn flankverdedigers Bijker en Van Cleemput.  HIerdoor debuteerde Van hoorenbeeck in de Mechelse hoofdmacht.  Andere belangrijke afwezigen waren de titularissen Van Damme en Engvall. Ook op de Vranckx kon geen beroep gedaan worden. 
De thuisploeg begon fel met een schot van Sakala dat in extremis afgeblokt werd. Vandendriessche waagde zijn kans vanop zestien meter maar Thoelen pakte de schuiver.b. De aanvangsfase was duidelijk voor de thuisploeg want op het kwartier diende de bezoekende doelman opnieuw tussenbeide te komen op een kopbal van Milovic. Palaversa moest voortijdig de strijd staken nadat hij van het veld getrapt werd. Op het half uur redde Dutoit de Oostendse meubelen op een schot van Swinkels waarna hij opnieuw attent reageerde met een voetveeg op een poging van Storm. Aan de overzijde kon Sylla net niet bij een scherpe voorzet van D’Haese. Op slag van rusten pakte Dutoit nog een schuiver van Storm.

Jonckheere bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Canesin was zijn vervangen   Oostende herpakte zich na een minder slotkwartier in de eerste helft met kansen voor Sakala en Sylla.  De thuisploeg kwam op voorsprong wanneer de aalvlugge Sakala de bal enig mooi in doel krulde (1-0). Lang kon KVO niet genieten van de voorsprong want Togui kopte een vrijetrap van dichtbij voorbij de kansloze Dutoit  (1-1). De Kustboys herstelden zich vlug van deze opdoffer met een doelpunt van Vandendriessche die een voorzet van Bataille binnenschoof (2-1). Het Mechelse slotfoffensief leverde enkel een kopbal van De Camargo op dat naast ging. Na 93 minuten floot de ref de beklijvende wedstrijd af.

Doelpunten:

66' 1-0 (Sakala), 69' 1-1 (Togui), 78' 2-1 (Vandendriessche)

Gele kaarten:

19' Vanhoorenbeeck, 20' Schoofs, 61' Milovic, 77' Kaya, 92 Sakala

Scheidsrechter:

Dhr. Bert Put

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Capon (60' Bataille), Faes, Milovic, Skulason, Palaversa (26' Marquet), Jonckheere (46' Canesin), Vandendriessche, Sakala, Sylla, D'Haese

Ondoa, Bataille, Marquet, Neto, Canesin, Güri, Rajsel

Opstelling KV Mechelen:

Thoelen, Swinkels, Vanhoorenbeeck (71' Vanzeir), Peyre (85 Bateau), Corryn, Kaya, Schoofs, Vanlerberghe, Storm, De Camargo, Togui (85' Tainmont)

Castro, Bateau, De Bie, Bonie, Tainmont, Lemoine, Vanzeir, Bosiers

Auteur:

Walter