Jupiler Pro League - speeldag 4: KAA Gent - KV Oostende 2 - 0

Gent houdt dankzij 5 dolle minuten in de 2de helft de 3 punten thuis tegen een niet onaardig spelend Oostende.

De beide Skandinavische trainers sleutelden al dan niet gedwongen aan hun respectievelijke elftallen. Bij de thuisploeg kregen Dejaegere en ex-KVO'er Depoitre een plaatsje op de bank en Asare werd niet in de wedstrijdselectie opgenomen. Ingebrigtsen, de Oostende coach voerde eveneens een aantal wissels door. De geblesseerde D'Haese ruimde plaats voor Canesin  en Jonckheere verving de nog niet herstelde Hjulsager. De debuterende Sylla moest voor de doelpunten zorgen en Neto kreeg voor het eerst dit seizoen - tegen zijn ex-ploeg -  een plaatsje op de bank.

De Buffalo’s kregen de bal maar de eerste kans was voor de bezoekers. Een vrijetrap van Skulason werd door Kaminski uit zijn doelvlak geranseld. Sakala probeerde op voorzet van Canesin de bal met de hiel in het doel te deviëren en aan de overzijde knalde Owusu de bal via een Oostends been in hoekschop. De bezoekers dreigden via Jonckheere maar zijn plaatsbal ging net naast. Na een combinatie tussen Sakala en Jonckheere trapte de aalvlugge Sakala snoeihard op Kaminski. Kubo kopte voor de thuisploeg naast de kooi van Dutoit en Verstraete mikte na een voorzet van David op de binnenkant van het doelkader. De thuisploeg verhoogde in de slotfase de druk maar de Kustboys raakten niet in de problemen.

De thuisploeg kwam na de rust vrij vroeg op voorsprong. Yaremchuk schoof een voorzet van David voorbij de kansloze Oostendse goalie in doel (1-0). De thuisploeg rook bloed en duwde door met een 2de doelpunt tot gevolg. David knalde een voorzet hard voorbij Dutoit (2-0). De kustboys reageerden met een schot van Sakala dat uiteenspatte op de paal. Kubo trapte na een voorzet van Odjidja op de Oostendse goalie en de infiltrerende Lustig zag zijn poging voorlangs gaan. Ondanks de achterstand gaf KVO zich niet gewonnen. Milovic kopte een hoekschop van Skulason over het thuisdoel maar het bleef bij een 2-0 zege voor de thuisploeg.

Doelpunten:

47' 1-0 (Yaremchuk), 52' (David)

Gele kaarten:

80' Faes

Scheidsrechter:

Dhr. Alen

Opstelling KAA Gent:

Kaminski, Ngadeu, Owusu, Yaremchuk(79' Castro-Montes), Odjidja (66' Dejaegere), Mohammadi, David (62' Bezus), Lustig, Kubo, Plastun, Verstraete

Coosemans, Rosted, Bezus, Kvilitaia, Castro-Montes, Dejaegere, Depoitre

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Skulason, Faes, Milovic, Capon, Palaversa, Jonckheere (66' Marquet), Vandendriessche, Sakala, Canesin (66' Boonen), Sylla (76' Guri)

Ondoa, Ndenbe, Marquet, Neto, Boonen, Rajsel, Güri

Auteur:

Walter