Jupiler Pro League - speeldag 30: KV Oostende - Standard luik 2 - 3

Voor de slotwedstrijd van de reguliere competie had coach Custovic met een aantal afwezigen af te rekenen.  Milic moest met 5 gele kaarten een schorsingsdag uitzitten terwijl Jonckheere, D'Haese, Musona, Jali, Conte en Gano de overvolle ziekenboeg bevolkten. Belofte Rocky Bushiri kreeg zijn tweede basisplaats van het seizoen en Rajsel maakte voor het eerst deel uit van de selectie. De  winger kreeg een plaatsje  op de bank, net zoals Berrier. De bezoekende coach had geen selectieproblemen en kon voor de zeer belangrijke slotwedstrijd rekenen op zijn sterkste basiself terwijl op de bank ook 'knap' volk vertoefde.

De bezoekers moesten winnen en toonden hun aanvallende intenties.  Emond zag al vrij vlug een doelpunt voor voorafgaandelijk buitenspel afgekeurd worden. Net voordien had Laifis een vrijetrap hard naast gekopt.  Cavanda trapte voor de bezoekers na een persoonlijke actie hard op de Oostendse goalie maar het was KVO dat scoorde. Na stoorwerk van Akpala ging de weinig wendbare Luyindama  in de fout en de Oostendse spits  bediende Canesin, die met een knappe plaatsbal Ochoa te grazen nam (1-0). Aan de overkant trapte Emond zwak in de handen van Dutoit. Zivkovic kreeg een enorme mogelijkheid om de score uit te diepen wanneer hij Luyindama voorbij snelde, maar moest te ver uitwijken waardoor de hoek te scherp werd. Net voor de rust ontsnapte ontsnapte Zivkovic en die bediende op een schitterend wijze Akpala, die met hard schot in het dak van het doel de score verdubbelde (2-0).


Tijdens de rust bleef Cemirot in de kleedkamer voor Carcela.  De bezoekers gooiden alle registers open en duwden de Kustboys terug.   De aansluitingstreffer kwam er al vrij vroeg wanneer Emond een gekraakt schot van Carcela in doel devieerde (2-1). De Rouches verhoogden de druk, terwijl de Kustboys het moeilijk hadden om de bal bij te houden. De gelijkmaker kwam er nadat Mpoku de ingevallen Djenepo bediende en die versloeg Dutoit met een gekraakt schot (2-2). De bezoekers kwamen op voorsprong wanneer Carcela Fai aan de tweede paal vond en de Luikenaar versloeg Dutoit met een plaatsbal in de korte hoek (2-3).​ Een paar minuten ervoor had Dutoit KVO rechtgehouden met 2 knappe reddingen op pogingen van Mpoku en Emond. De thuisploeg probeerde te reageren, waarbij de ingevallen Berrier van ver voorlangs trapte. Kort voor het einde kregen de Kustboys geen strafschop wanneer Akpala in verdachte omstandigheden in de zestien neergehaald werd. Ref Smet liet voorspelen.  Ondanks de 5 minuten extra kon KVO na een boeiende wedstrijd niet meer gelijkmaken.  Na een seizoen revalideren trad Rajsel vandaag wederop.


 

Doelpunten:

27' 1-0 (Canesin), 45' 2-0 (Akpala), 50' 2-1 (Emond), 65' 2-2 (Djenepo), 72' 2-3 (Fai)

Gele kaarten:

58' Zivkovic, 63' Bushiri, 67' Bjelica, 68' Mpoku, 95' Lombaerts

Scheidsrechter:

Dhr. Smet Wim

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Bjelica (76' Berrier), Tomasevic, Lombaerts, Bushiri, Capon (82' Rajsel), Vandendriessche, Nkaka (82' Bah), Canesin, Zivkovic, Akpala

Vanhamel, Vanhamel, Berrier, Banda, Bah, Rezaeian, Bataille, Rajsel

Opstelling Standard:

Ochoa, Cavanda, Luyindama, Cimerot (45' Carcela), Mpoku (75' Agbo), Fai, Laifis, Marin, Edmilson Junior, Emond, Cop (59' Djenepo)

Gillet, goreux, Cimirot, Pocognoli, Djenepo, Carlinhos, Coutroubis

Auteur:

Walter