Jupiler Pro League - speeldag 29: KAA Gent - KV Oostende 2 - 1

De goede intenties van de bezoekers werden snel de kop ingedrukt door een vroeg Gents doelpunt. Dutoit kon een harde knal van Sorloth onvoldoende verwerken en Yaremchuk was er als de kippen bij om in de rebound binnen te tikken (1-1). Na de Gentse openingstreffer nam de thuisploeg de bovenhand maar de Kustboys probeerden via de jonge D’Haese en Sakala voor gevaar te zorgen. Aan de overkant zoefden pogingen van Dompé en Yaremchuk over. KVO herstelde het evenwicht maar toch moest Dutoit redding brengen op een schot van Bronn. Coopman kwam voor Oostende op het halfuur dicht bij de gelijkmaker maar zijn plaatsbal ging rakelings naast. De thuisploeg reageerde via een knal van Dompé op Dutoit. Dutoit was opnieuw de reddende engel wanneer hij met de vingertoppen een vrijetrap van Dompé uit zijn doelvlak ranselde. Na een mooi uitgesponnen Oostendse tegenaanval bracht Nastic KVO langszij. De Genk-huurling vloerde Kaminski met een trap - buitenkant voet -  in de kruising (1-1).

De thuisploeg kwam opnieuw vroeg op voorsprong wanneer Odidja Dompé bereikte. De aanvaller versloeg de Oostendse goalie met een overhoekse schuiver (2-1). Sorloth kreeg de kans om de Gentse voorsprong uit te diepen maar hij plaatste de bal naast. Yaremchuk verscheen alleen voor Dutoit maar kon niet besluiten. Aan de overzijde besloot Sakala op de tegenaanval tegen een Gentse verdediger. Na opnieuw een goed uitgespeelde tegenaanval kon D’Haese de gevolgde De Sutter net niet bereiken. Odidja probeerde het met een plaatsbal maar Dutoit zag de poging tot zijn opluchting net naast gaan. In het absolute slot van de wedstrijd kopte de ingevallen Güri een vrijetrap van Vandendriessche van dichtbij rakelings over het thuisdoel.

Doelpunten:

2' 1-0 (Yaremchuk), 42' 1-1 (Nastic), 50' 2-1 (Dompé)

Gele kaarten:

79' Bezus

Scheidsrechter:

Scheidsrechter: Dhr. Wim Smet

Opstelling KAA Gent:

Kaminski, Souquet, Derijck, Bronn, Asare, Verstraete, David, Odidja (89' Esiti), Sorloth, Jaremchuk (65' Dejaegere), Dompé (72' Bezus)

Thoelen, Rosted, Limbombe, Kvilitiai, Bezus, Dejaegere, Esiti

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Nouri, Milovic, Lombaerts, Nastic, D'Haese (74' Bataille), Vanlerberghe, Coopman, Vandendriessche, Sakala (65' Güri), De Sutter (82' Marquet)

Ondoa, De Bock, Marquet, Güri, Bataille, Capon, Tomasevic

Auteur:

Walter