Jupiler Pro League - speeldag 27: KV Oostende - Zulte Waregem 1 - 1

De kustboys bleven na een intense partij steken op een gelijkspel

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met een gevaarlijke voorzet waar  doelman Bansen sneller reageerde dan het Oostendse spitsenduo Sakala - Niane. Aan de overzijde redde Dutoit schitterend wanneer Bruno voor hem verscheen. Op een gemeten voorzet van Bataille vergat Sakala af te werken. Essevee reageerde met een sluw balletje van Vossen dat net naast hobbelde. De thuisploeg kreeg een strafschop wanneer Skulason door Bruno neergetrokken werd. De IJslander zette de elfmeter feilloos om (1-0). Sakala kreeg wat later opnieuw een dot van een kans maar nu redde Bansen subliem. De bezoekers kwamen uit het niets op gelijke hoogte wanneer Marcq randje buitenspel de Oostende goalie van dichtbij te grazen nam (1-1). Net voor de rust kreeg Larin voor de bezoekers een enorme kans maar hij plaatste de bal voorlangs.

De thuisploeg kwam fel uit de kleedkamer met 2 enorme kansen voor Sakala. Aan de overzijde tikte Dutoit een schicht van Dompé over de lat, waarna Vossen rakelings overknalde. Aan de overkant kopte Milovic een hoekschop van Skulason net over. De ingevallen Hjulsager bediende de inlopende Faes,  die de bal over doel plaatste. Na 93' intense minuten floot scheidsrechter voor het einde. Door de winst van Cercle Brugge zijn de kustboys nog  steeds niet gered.

 

Doelpunten:

20' 1-0 (Skulason, strafschop), 33' 1-1 (Marcq)

Gele kaarten:

20' Sissako, 44' Vargas, 65' Marcq, 69' De Fauw

Scheidsrechter:

Dhr. Frederik Geldhof

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Skulason, Faes, Milovic, Sanneh, Palaversa, Neto, Vargas (81' Hjulsager), Sakala, Bataille, Niane (72' D'Haese)

Ondoa, Verstraete, Capon, Jonckheere, Boonen, D'Haese, Hjulsager, Güri

Opstelling Zulte Waregem:

Bansen, De Fauw, Baudry (89' Van Hecke), Marcq, Sissako, Larin, Walsh, Mamadou Diarra (76' Srarfi), Bruno, Vossen, Kainourgios

Bostyn, Govea, Srarfi, Oberlin, Berahino, Thiel, Van Hecke

Auteur:

Walter