Jupiler Pro League - speeldag 27: Cercle Brugge - KV Oostende 2 - 2

De thuisploeg begon overtuigend aan de wedstrijd met 2 hoekschoppen en een lobbal van Hazard op de lat. De bezoekers reageerden via De Sutter die op Nardi besloot en met een afzwaaier van Coopman. Op het kwartier zette Sakala zich goed door maar zijn voorzet was te hard voor de inlopende De Sutter. Aan de overkant zag Bruno zijn doelpunt terecht afgekeurd worden voor buitenspel. Tomasevic had iets moois in petto maar zijn knal ging ver naast het thuisdoel. Na Oostends balverlies op het middenveld ontsnapte Hazard maar zijn gevaarlijke voorzet werd via Milovic en de paal in hoekschop verwerkt. Op het halfuur kreeg Sakala de kans om Oostende op voorsprong te trappen maar hij besloot van dichtbij wild over. Net voor de rust kopte Omolo een hoekschop van Mercier hard over het bezoekende doel.

Tijdens de rust voerde Verheyen een tweetal wissels door.  Sakala en Coopman bleven in de kleedkamer terwijl Boonen en Nastic hun vervangers waren. De bezoekers dreigden via een voorzetschot van Nouri terwijl aan de overkant Taravel een afgeweken vrijetrap naast zag hobbelen. D’haese probeerde het met een verrassende uithaal,  waarmee Nardi heel wat problemen kende. De thuisploeg kwam op voorsprong wanneer Hazard een voorzet van Tormin voorbij Dutoit devieerde (1-0). Verheyen gooide zijn laatste troeven op tafel en bracht met Guri extra stootkracht in de frontlinie.  Bij zijn eerste noemenswaardige balcontact kopte de invaller de bal voorbij Nardi (1-1)De Thuisploeg leek van slag want een paar minuten later werd Guri in de zestien neergehaald. De jonge Boonen nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de bal in twee tijden voorbij de thuisdoelman (1-2). Lang kon KVO niet genieten van haar voorsprong want Hazard bracht met een grondscherend schot de thuisploeg langszij (2-2). Net voordien mocht Faes na een rode kaart voortijdig gaan douchen.  Het slotoffensief van de thuisploeg leverde niks op waardoor de punten gedeeld werden.

Doelpunten:

61' 1-0 (Hazard), 74' 1-1 (Guri), 81' 1-2 (Boonen, strafschop), 88' 2-2 (Hazard)

Gele kaarten:

54' Tomasevic, 61' Boonen, 79' Delacourt

Rode kaarten:

81' Faes

Scheidsrechter:

Dhr Alen

Opstelling Cercle Brugge:

Nardi, Delacourt, Taravel (73' Marega), Omolo (82' De Belder), Palun, Mercier, Hazard, Lusamba, Tormin, Bruno, Cardona, (70' Traoré)

Van Damme Vitinho, Marega, Gakpé, De Belder, Bongiovanni, Traoré

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Lombaerts, Faes, Tomasevic, Nouri, Nkaka, Milovic, Coopman (46' Nastic), D'Haese (67' Guri), Sakala (46' Boonen), De Sutter

Ondoa, Bataille, De Bock, Nastic Vanlerberghe

Auteur:

Walter