Jupiler Pro League - speeldag 26: KV Oostende - RSC Anderlecht 2 - 0

Voor de wedstrijd tegen Anderlecht deed Custovic beroep op het team dat op de vorige speeldag een punt pakte op Zulte Waregem.  Canesin, Zivkovic en Akpala moesten voor de Oostendse doelpunten zorgen. Vanhaezebrouck, de bezoekende coach kon nog steeds niet rekenen op de geblesseerde Trebel.  In de spits kreeg Ganvoula de voorkeur op Teodorczyk.

De thuisploeg begon gretig tegen een laks Anderlecht en leidde na 15' reeds met 2-0.  Na 5' probeerde Bjelica Akpala te bedienen -  in de eerste zone - maar Dendoncker kopte de bal voor de neus van de Oostendse spits in eigen doel (1-0). De dubbele voorsprong stond na een kwartier op het bord wanneer Milic na een hoekschop de bal over de fatale lijn tikte (2-0).  De Brusselaars waren van slag en stelden daar weinig tegenover.  De enige Brussels kans waardig werd door Ganvoula ruim voorlangs getrapt.  Aan de overkant was KVO gevaarlijker met ondermeer een enorme kans voor de aalvlugge Zivkovic, die geen medemaat vond. De thuisploeg kon met een gerustellende 2-0 gaan rusten.


Bij de bezoekers bleef Chipciu in de kleedkamer voor spits Teodorczyck.  De bezoekers probeerden de bakens te verzetten maar kwamen in de aanvangsfase van de 2de helft nauwelijks tot een kans.  Teodorczyck kreeg een halve kans maar kon niet besluiten. Saief zorgde voor opschudding wanneer hij een vrijetrap op de kruising knalde.  Aan de overkant verzuimde Canesin de trekker over te halen na een teruglegger van Zivkovic. Dendoncker kreeg het rood karton te zien wanneer hij door sneltrein Zivkovic voorbij gesneld werd.  De thuisploeg bleef vanuit een strakke organisatie spelen, waartegen paarswit geen oplossing vond.  In het absolute slot van de wedstrijd zette Anderlecht nog wat steriele druk maar het bleef bij een verdiende 2-0 zege voor de Kustboys.

Doelpunten:

7' 1-0 (Dendoncker), 15' 2-0 (Milic)

Gele kaarten:

43' Chipciu, 48' Milic, 58' Kums, 87' Canesin, 92' Amuzu

Rode kaarten:

72' Dendoncker

Scheidsrechter:

Dhr. Boucaut

Opstelling KV Oostende:

Dutoitn Bjelica (86' Özkan), Tomasevic, Milic, Lombaerts, Rezaeian, Vandendriessche, Nkaka, Canesin, Zivkovic 86' Gano), Akpala (71' Jali)

Vanhamel? Bossaerts, Berrier, Banda, Jali, Conte, Gano1A

Opstelling RSC Anderlecht:

Sels, Appiah (63' Amuzu), Dendoncker, Spajic, Obradovic, Kums, Gerkens, Chipciu (45' Teodorzcyk), Morioka (76' Lokonga), Saief, Ganvoula

De Jong, Sa, Deschacht, Bruno, Amuzu, Lokonga, Teodorzcyka)

Auteur:

Walter