Jupiler Pro League - speeldag 25: Sporting Charleroi - KV Oostende 1 - 1

De Kustboys pakken dankzij een doelpunt van de wederoptredende Tomasevic een zeer belangrijk punt.

Een fel gewijzigde thuisploeg begon enthousiast aan de wedstrijd met 2 pogingen op naam van Bruno. De bezoekers reageerden met een kopbal van De Sutter op voorzet van Nouri.  De thuisploeg probeerde het met lange ballen maar de Oostendse torens hielden vlot stand.  Aan de overkant  knalde De Bock op de vuisten van Penneteau, iets wat zijn overbuur hem nadeed.  Dutoit ranselde met de vuisten een vrijetrap van Bruno uit zijn doelvlak. Net voor de rust kon Vandendriessche een mindere balcontrole van doelman Penneteau niet afstraffen.

De Zebra’s namen opnieuw het initiatief met een eerste kans voor Delfi.  De aanvaller zag zijn halve omhaal  een drietal meters naast zoeven. Na een fout voor de Oostendse zestien trapte Bruno een vrijetrap hoog over het bezoekende doel. De thuisploeg voerde de forcing maar aan de overkant teisterde Vandendriessche de vuisten van Penneteau. De Henegouwers kwamen op voorsprong na een fout van een Oostendenaar in de eigen zestien. De ingevallen Perbet klaarde de klus vanop de elfmeterstip (1-0). In het ultieme slot van de wedstrijd zorgde de wederoptredende Tomasevic voor de gelijkmaker. Na een doorgekopte bal van de opgerukte Milovic knalde de Montenegrijn de bal snoeihard voorbij een kansloze Penneteau (1-1).

Doelpunten:

77' 1-0 (Perbet, strafschop), 93' 1-1 (Tomasevic)

Gele kaarten:

23' De Sutter, 40' Nurio, 45' Milovic, 75' Vandendriessche

Scheidsrechter:

Dhr. Van Driessche

Opstelling Sporting Charleroi:

Penneteau, Busi, Dessoleil, Angella, Nurio, Ilaimaharitra, Hendrickx (72' Perbet), Morioka (83' Diandy), Bruno, Delfi (63' Henen), Osimhen

Baume, Zajkov, Henen, Martos, Niane, Perbet, Diandy, Willems

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Lombaerts, Faes, De Bock (82' D'Haese), Milovic, Vandendriessche, Tomasevic, Nouri, Canesin (67' Bataille), Vanlerberghe, De Sutter (61' Sakala)

De Bie, Bataille, Boonen, Coopman, Sakala, Güri, D'Haese

Auteur:

Walter