Jupiler Pro League - speeldag 24: KV Oostende - Sint-Truiden 1 - 0

De Kustboys pakken  een belangrijke driepunter en nemen afstand van Cercle Brugge dat verloor op Eupen

In de aanvangsfase liet nieuwkomer Niani zich opmerken met een afgekeurd doelpunt. Sakala kreeg de kans om KVO op voorsprong te trappen maar besloot op een Truiens been. Aan de overkant knalde de infiltrerende Colidio na Oostends balverlies hard over het thuisdoel. Na een gemeten voorzet van Bataille zag Niani zijn tweede treffer van de avond afgekeurd worden. Aan de overkant bediende Colidio De Bruyn, maar die vond Dutoit op zijn weg. Kort voor de rust ontsnapte Sakala maar zijn pass bereikte niemand, waardoor we de rust ingingen met een brilscore.

De bezoekers begonnen gretig aan de tweede helft met een vrijetrap en een hoekschop waarop Janssens ver naast trapte. Het doelpunt viel aan de overkant wanneer Sakala op snelheid door de centrale as van de bezoekende verdediging snelde en de bal hard voorbij een kansloze Steppe in doel schoof (1-0). Na de Oostendse openingstreffer trokken de bezoekers alle registers open en gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker, terwijl de troepen van Van Wijk op de tegenaanval loerden. Sankhon teisterde met een afstandsschot de vuisten van Dutoit. Bushiri kreeg in een prangende slotfase nog rood na een tweede geel karton. In de absolute slotfase was de Oostendse goalie de reddende engel wanneer hij een lage kopbal van Colidio klasrijk pakte.

Doelpunten:

57' 1-0 Sakala

Gele kaarten:

38' Hjulsager, 38' Bushiri, 90' Bataille

Rode kaarten:

90' + 1' Bushiri

Scheidsrechter:

Dhr. Wim Smet

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Capon, Faes, Milovic, Skulason, Palaversa, Vandendriessche, Hjulsager (54' Jonckheere), Sakala, Bataille, Niane (81' Neto)

Ondoa, Neto, Boonen, Vargas, Sylla, Jonckheere, Tanghe

Opstelling STVV:

Steppe, Bushiri, Colombatto, Sankhon, Suzuki, De Bruyn, Colidio, Mmaee, Janssens (81 Ito), Durkin (61' Asamoah), Botak (64 'Sousa)

Herbots, Asamoah, Ito, Konaté, Troonbeekx, Acolatse, Sousa

Auteur:

Walter