Jupiler Pro League - speeldag 24: KV Oostende - RAFC Antwerp 0 - 2

De thuisploeg begon met een doelpunt achterstand wanneer Domingues een voorzet voorbij de kansloze Dutoit kopte (0-1). De Antwerpenaars domineerden de eerste helft. De Oostendse goalie zag tot zijn opluchting een volley van Buta voorlangs zoeven. Refaelov trapte een vrije op het dak van het Oostendse doel en Rodrigues knalde van dichtbij rakelings naast. Refaelov knalde naast en de opgerukte Van Damme kopte naast. Kort voor de rust verscheen de thuisploeg voor het eerste in de bezoekende zestien met een enorme kans voor Vanlerberghe, die van dichtbij op Bolat besloot.

De thuisploeg had in de tweede helft de stormwind in de rug en probeerde de bakens te verzetten met een kopbal van Milovic over het doel en harde knal van Lombaerts dat hoog over zeilde. Vanlerberghe probeerde het zoals tegen Club met een lage vrijetrap maar Bolat liet zich niet verrassen. Aan de overkant knalde de vrijstaande Haroun hard voorlangs. Vandendriessche probeerde het van ver maar zijn poging zwaaide af.   De bezoekende goalie ging  op een hoge bal letterlijk de mist in maar niemand was gevolgd om het blundertje af te straffen. De Bock zag zijn vrijetrap overgetipt worden en Milovic kopte hard op de deklat. De ingevallen Coopman zag tot zijn ontzetting zijn ziedend schot op de lat belanden. Lombaerts kreeg de kans op de gelijkmaker maar besloot naast. In de ultieme slotfase kwam Hairemans alleen voor Dutoit en die passeerde de Oostendse doelman met een schuiver (0-2).

Doelpunten:

4' 0-1 (Rodrigues), 92' 0-2 (Hairemans)

Gele kaarten:

24' Nkaka, 37' Haroun, 49' Yatabaré, 60' Faes 70' Van Damme, 87' Guri

Scheidsrechter:

Dhr. Laforge

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, De Bock, Lombaerts, Faes, Nouri, Milovic, Vanlerberghe, Nkaka (69' Sakala) Vandendriessche (80' Coopman), Canesin, Guri

Ondoa, Sakala, Marquet, Boonen, Nastic, De Sutter, Bataille, Coopman

Opstelling :

Bolat, Juklerod, Bolingi, Refaelov, Arslanagic, Owusu, Rodriques (90' Hairemans), Buta, Van Damme, Haroun, Yatabaré

Teunckens, Domingues, Opare, Hairemans, Baby, Batubinsika, Simao

Auteur:

Walter