Jupiler Pro League - speeldag 23: KV Oostende - Club Brugge 1 - 2

Club Brugge pakt tegen een hardwerkend Oostende de zege dankzij 2 strafschoppen, waarvan de 2de op advies van de VAR.

De thuisploeg kwam na 2 minuten reeds op voorsprong. Na een fout op Canesin trapte Club-huurling Vanlerberghe een vrijetrap voorbij de verbouwereerde Horvath (1-0). De bezoekers probeerden de Kustploeg onder zware druk te zetten met tal van hete standjes voor het thuisdoel. Zo redde Faes in laatste instantie een voorzetschot van de lijn en pakte Dutoit een kopbal van Denswil. De Oostendse goalie stond opnieuw pal wanneer hij via de paal een harde knal van Vanaken onschadelijk maakte. De Kustboys speculeerden op een snelle tegenprik waarbij De Bock een vrijetrap binnen het bereik van Horvath trapte.

De bezoekers kwamen fel uit de kleedkamer met een schot van Amrabat, dat over zoefde. De gelijkmaker kwam er vrij vlug na een strafschopfout van Nouri op Schrijvers. Vanaken zette de elfmeter feilloos om (1-1). De Bruggelingen zochten een tweede doelpunt en kregen die op advies van de VAR. Na handsbal van De Bock gaf ref Lardot eerst een vrijetrap maar na tussenkomst van de VAR wees hij naar de stip. Moraes zette de elfmeter om (1-2). De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Sakala kopte een voorzet van Vandendriessche rakelings naast. Net voor tijd kreeg Nakamba zijn 2de geel en mocht voortijdig gaan douchen. Oostende probeerde het nog wel maar verloor uiteindelijk met nipte cijfers.

Doelpunten:

2' 1-0 (Vanlerberghe), 51' 1-1 (Vanaken, strafschop), 64' 1-2 (Moraes, strafschop)

Gele kaarten:

16' Nouri, 22' Diatta, 31' Nakamba, 45' Denswil, 60' Sakala, 73' Moraes, 90' Nkaka, 95' Nakamba

Rode kaarten:

95' Nakamba (2x geel)

Scheidsrechter:

Dhr. Lardot Jonathan

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, De Bock, Lombaerts, Faes, Nouri, Vanlerberghe (82' Coopman), Nkaka, Vandendriessche, Canesin, Sakala (86' Güri), De Sutter (65' Zivkovic)

Ondoa, Marquet, Güri, Zivkovic, Coopman, Boonen

Opstelling Club Brugge:

Horvath, Nakamba, Mechele, Denswil, Schrijvers, Amrabat, Diatta (75' Mata), Dennis, Vormer (84' Rits), Moraes (76' Openda), Vanaken

Letica, Poulain, Cools, Rits, Decarli, Mata, Openda

Auteur:

Walter