Jupiler Pro League - speeldag 22: Moeskroen - KV Oostende 2 - 1

De thuisploeg begon enthousiast aan de wedstrijd met een kans voor Vojvoda in het zijnet. Aan de overkant was het wel raak wanneer de debuterende De Sutter een voorzet van Boonen binnentrapte (0-1).  De reactie  van de thuisploeg kwam er vrij snel. Na een dieptepass mocht Benson alleen op Dutoit afgaan en die liet de Oostendse goalie geen schijn van kans (1-1). De thuisploeg zocht naar een tweede treffer maar het was De Sutter die naast kopte. Aan de overkant trapte Leye  van dichtbij naast. Boja probeerde het van ver maar zijn poging zoefde net over de kruising. Leye kreeg een grote mogelijkheid op voorzet van Benson maar opnieuw liet de Senegalees de kans onbenut. In het slot van de eerste helft trapte De Sutter in de handen van Butez,  terwijl aan de  overkant Dutoit een schitterende redding in huis had op een harde knal van Benson.

De tweede helft begon evenwichtig met een paar halve kansjes voor De Sutter en Boonen. De thuisploeg kwam enigszins verrassend op voorsprong wanneer invaller Awoniyi de bal na een pass van Benson onder Dutoit schoof (2-1). Verheyen greep in en bracht Sakala voor Canesin. De Sutter, de gevaarlijkste Oostendenaar kopte van dichtbij over. Aan de overkant zag Awoniyi zijn tweede treffer voor buitenspel afgekeurd worden. De bezoekers drukten maar via Benson en Awoniyi kregen ‘Les Hurlus’ nog de beste mogelijkheden. Net voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Milovic de unieke kans om gelijk te maken maar Butez redde de Moeskroense meubelen.

Doelpunten:

8' 0-1 (De Sutter), 12' 1-1 (Benson), 68' 2-1 (Awoniyi)

Gele kaarten:

23' De Bock, 53" Boja, 59' Dussenne, 81' Amallah, 90' Benson

Scheidsrechter:

Dhr. D'Hondt

Opstelling Excel Mouscron:

Butez, Vojvoda, Dussenne, Godeau, Gulan, Boja (62' Awoniyi), Mohamed, Bakic, Amallah (87'Friede), Benson, Leye

Libertiaux, Awoniyi, Friede, Kuzmanovic, Gkalitsios, Mbombo, Diedhiou

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Lombaerts, Faes, De Bock, Milovic, Vandendriessche, Marquet (82' Vanlerberghe) Bataille, Canesin,(72' Sakala) Boonen, De Sutter (80' Guri)

Ondoa, Nouri, Nkaka, Vanlerberghe, Coopman, D'Haese, Güri, Sakala

Auteur:

Walter