Jupiler Pro League - speeldag 20: Standard Luik - KV Oostende 3 - 1

De Rouches overspeelden in de eerste helft de Kustboys,  met een 3-0 tot gevolg.  Na de rust probeerde KVO de bakens te verzetten maar het kon slechts in de blessuretijd via Boonen tegenscoren.

De Kustboys begonnen met een achterstand aan de wedstrijd. Een 'assist' van doelman Ochoa werd door Djenepo voorbij Ondoa getrapt (1-0).  De Rouches diepten nog voor het kwartier de voorsprong verder uit.  Marin verschalkte de Oostendse goalie met harde schuiver (2-0). Vanheusden kopte een hoekschop van Carcela over maar bij de volgende hoekschop was het wel raak. Vanheusden kopte een hoekschop van Carcela hard voorbij een kansloze Ondoa (3-0). Aan de overkant stelde Lombaerts de Luikse goalie tweemaal op de proef. Spits Zivkovic verscheen alleen voor Ochoa maar de Luikse goalie won het duel. Aan de overkant knalde Fai hard in het zijnet,  waarna scheidsrechter Verboomen voor de rust floot.


Trainer Verheyen greep tijdens de rust in en wisselde Zivkovic voor Sakala. De eerste kans na de koffie was voor de thuisploeg. Marin trapte rakelings naast wat Vandendriessche aan de overkant overdeed. Na een snelle Oostendse omschakeling kwamen de Kustboys in een goede scoringspositie maar Sakala vergat de volledig vrijstaande Vandendriessche aan te spelen. Via Emond prikte Standard tegen, maar de poging werd in hoekschop afgeblokt. Invaller Marquet trapte van ver hoog over het thuisdoel. Net voor scheidsrechter Verboomen de wedstrijd naar de statistieken floot scoorde Indy Boonen voor Oostende de spreekwoordelijke eerredder (3-1).

Doelpunten:

1' 1-0 (Djenepo), 12' 2-0 (Marin), 22' 3-0 (Vanheusden), 91' 3-1 (Boonen)

Gele kaarten:

42' Mpoku, 56' Vandendriessche, 79' Luyindama

Scheidsrechter:

Dhr. Verboomen

Opstelling Standard:

Ochoa, Vanheusden, Cimerot, Emond (86' Lestienne), Carcela (72' Orlando Sa), Marin, Djenepo, Fai (50' Cavanda), Luyindama, Laifis, Mpoku

Gillet, Goreux, Kosanovic, Cavanda, Agbo, Bastien, Lestienne, Carlinhos, Orlando Sa

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Lombaerts (70' Vanlerberghe), Faes, De Bock, Milovic, Vandendriessche, Nkaka (20' Marquet), Coopman, Boonen, Zivkovic (45' Sakala), Bataille

Dutoit, Marquet, Vanlerberghe, Banda, D'Haese, Canesin,Tomasevic, Güri, Sakala

Auteur:

Walter