Jupiler Pro League - speeldag 2 : RSC Anderlecht - KV Oostende 5 - 2

In vergelijking met de openingswedstrijd tegen Moeskroen begon Verheyen met Nkaka en Rajsel op de bank.  Vanlerberghe en Ndenbe namen hun plaats in.  Bij Anderlecht kregen de ex-KVO'ers Milic en Dimata een basisplaats, terwijl Musona plaats mocht nemen in de dug-out. De jonge Bornauw, uitblinker tegen Kortrijk zat wegens ziekte niet in de wedstrijdkern, Appiah nam diens plaats in.

In de beginfase grossierde de thuisploeg in hoekschoppen,  zonder noemenswaardige kansen. Aan de overzijde liep Guri zich na een persoonlijke actie vast in de paarswitte zestien. Santini kopte op voorzet van Cobbaut ruim naast. Dutoit anticipeerde goed met het hoofd wanneer Gerkens voor hem verscheen en Cobbaut trapte een voorzet van Gerkens wild over. De eerste Oostendse hoekschop was bijna raak wanneer Tomasevic rakelings over het thuisdoel kopte. Capon zag zijn schot afgeblokt worden, terwijl aan de overkant Gerkens naast kopte. Net voor de rust kopte Vanlerberghe de bal op het dak van het thuisdoel waarna we met een brilscore konden gaan rusten.


Bij de thuisploeg bleef Milic geblesseerd in de kleedkamer. Hij werd vervangen door de debuterende Delcroix. Na een verschroeiende start opende  Anderlecht de score wanneer Santini de bezoekende goalie kansloos liet (1-0). De thuisploeg verdubbelde na een snelle omschakeling de voorsprong wanneer Dimata alleen voor Dutoit verscheen en die liet de Oostendse goalie geen kans (2-0). De Kustboys toonden veerkracht en reageerden met een knap doelpunt. Na een voorzet van Capon tikte Guri de bal met de hak meesterlijk voorbij de thuisdoelman (2-1).   Bij Oostende kwam Sakala in de plaats van Ndenbe. De thuisploeg kreeg een strafschop na een duwfout op de ingevallen Musona. Santini zette de elfmeter om (3-1). De bezoekers leken even van slag want Santini scoorde met een verre trap zijn 3de treffer van de namiddag (4-1).  Dimata pikte ook  zijn 2de doelpunt mee wanneer hij doelman Dutoit omspeelde en de bal in het lege doel trapte (5-1). In het absolute slot van een doelpuntenrijke 2de helft kon Milovic nog milderen met een kopbal (5-2).

Doelpunten:

46' 1-0 (Santini), 52' 2-0 (Dimata), 58' 2-1 (Guri), 83' 3-1 (Santini, strafschop), 84' 4-1 (Santini), 89' 5-1 (Dimata), 90'+1' 5-2 (Milovic)

Gele kaarten:

42' Santini, 47 Faes, 54' Makarenko, 54' Vandendriessche

Rode kaarten:

Dhr; Delferière

Opstelling RSC Anderlecht:

Diddilon, Milic (45' Delcroix), Vranjes Appiah, Cobbaut, Makerenko, Trebel, Saelemaekers , Santini, Gerkens (74' Musona), Dimata

Boeckx, Morioka, Musona, Dauda Kayembe Amuzu, Delcroix, Lonkonga

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Milovic, Faes, Tomasevic, Capon, Vandendriessche, Vanlerberghe, Ndenbe (77' Sakala), Canesin, Zivkovic, Gurigur

Ondoa, Lombaerts, Nkaka, D'Haese, Boonen, Rajsel, Sakala

Auteur:

Walter