Jupiler Pro League - speeldag 2: KV Oostende - Cercle Brugge 3 - 1

Voor het burentreffen tegen Cercle voerde Ingebrigtsen een wissel door.  De herstelde Güri kreeg een basisplaats waardoor Rajsel naar de bank verhuisde.  Bij de bezoekers ontbrak de geschorste Serrano en de geblesseerde De Belder.  Omwille van een blessure gaf ook Taravel in laatste instantie verstek voor de wedstrijd aan de kust.

De eerste doelkans voor de bezoekers was onmiddellijk raak.  Saadi kreeg een voorzet van Hazard op een dienblaadje aangeboden en die fusilleerde de kansloze Dutoit van dichtbij (0-1). De thuisploeg leek even van slag maar ging nadien resoluut op zoek naar de gelijkmaker.  Vargas vond geen medemaat en de ontsnapte Vandendriessche knalde hard over. Na een persoonlijke actie van Hjulsager verscheen Vargas alleen voor doel maar zijn plaatsbal zoefde over de bezoekende muit. Aan de overkant schoot Mboula na Oostends balverlies net naast. Badiashile moest wat later plat op een harde schuiver van Vandendriessche.  Iets voor het halfuur diende de geblesseerde Vargas plaats  te ruimen voor Sakala. De Oostendse aanvalslust werd beloond wanneer een puntgave voorzet van D'Haese aan de 2de paal binnengekopt  werd door Güri  (1-1).  De ploeg van ingebrigtsen duwde door en op hoekschop van Skulason scoorde Saadi tegen zijn eigen ploeg (2-1). Kort voor de rust flitste de sterkspelende D'Haese voorbij zijn rechtstreekse belager maar Sakala en Güri konden niet afwerken.


 De thuisploeg begon met balbezit aan de tweede helft maar het was Cercle dat dreigde. Saadi verscheen alleen voor Dutoit maar De Oostendse goalie won het pleit. In de nabeurt kegelde Mboula zijn tegenstrever tegen de mat, met een 2de geel karton tot gevolg. De thuisploeg zocht via de omschakeling naar de geruststellende derde treffer met vooral acties van D'Haese en de ingevallen Sakala. De alomtegenwoordige Vandendriessche zag zijn gevaarlijke voorzet in extremis in hoekschop verwerkt worden.  Sakala zag zijn poging gered worden en Jonckheere trapte  in de handen van Badiashile. Op pass van Sakala verscheen Güri voor schuin voor doel.  Met een geniale ingeving plaatste de Oostendse spits de bal oordeelkundig in de verste hoek (3-1). De bezoekers konden daar weinig tegenoverstellen. Na 93' zeer boeiende minuten blies de scheidsrechter voor het einde.

Doelpunten:

6' 0-1 (Saadi), 33' 1-1 (Güri), 40' 2-1 (Saadi, owngoal), 87' 3-1 (Güri)

Gele kaarten:

28' Mboula, 53"Mboula

Rode kaarten:

53' Mboula (2x geel)

Scheidsrechter:

Dhr. Van Damme

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Capon, Milovic, Faes, Skulason, Palaversa, Vandendriessche, Hjulsager (66' Jonckheere), D'Haese, Güri, Vargas (27' Sakala)

Schelfout, Ondoa, Sakala, Ndenbe, Marquet, Jonckheere, Boonen, Rajsel

Opstelling Cercle Brugge:

Badiashile, Naomichi, Deuro, Hazard, Peeters (62' Kanté), Saadi (62' Omeonga) Mboula, Kouamé, Hoggas,(72' Deman), Dabila, Biancone

Hubert, Kanté, Omolo, Vanhoutte, Omeonga, Deman, Bassong

Auteur:

Walter