Jupiler Pro League - speeldag 19: KRC Genk - KV Oostende 2 - 0

De Kustboys slaagden er niet in om in de Luminus Arena voor een stunt te zorgen.  De Oostendse fusieploeg verloor met 2-0 van een sterke competitieleider.

De thuisploeg begon fel met een grote kans voor Samatta die op Ondoa besloot. De Oostendse goalie zag wat later een vrijetrap van Malinovsky net naast zoeven. De bezoekers reageerden via Bataille maar de jonge Oostendenaar zag de doelrijpe kans door Dewaest in hoekschop afgeblokt worden. De bezoekende doelman reageerde alert op een vrijetrap van Trossard. Ook op een gevaarlijke schuiver van Pozuelo reageerde Ondoa attent. Via de onvermijdelijke Malinovsky kwam de thuisploeg op voorsprong. De Oekraïner nam met een verre trap Ondoa te grazen (1-0). Kort voor de rust trapte Aidoo een terugvallende bal naast het bezoekende doel, terwijl Malinovsky Ondoa op zijn weg vond.


De thuisploeg begon gretig aan de 2de helft met een kans voor Samatta, die het duel verloor van Ondoa. Maehle trapte van ver op de paal.  Aan de overkant kon de infiltrerende Coopman de bal niet meegritsen. De ingevallen Zivkovic kreeg de kans op de gelijkmaker maar besloot in de korte hoek op Vukovic. Aan de overzijde was Genk wel succesvol wanneer Pozuelo Samatta in stelling bracht (2-0). De ingevallen Boonen knalde vanuit een scherpe hoek op de thuisdoelman. Samatta zag een doelpunt voor buitenspel afgekeurd worden na een voorzet van Trossard. Heynen vond Ondoa op zijn weg en Samatta knalde van dichtbij hoog over het doel.  Trossard omspeelde de Oostendse defensie maar Milovic redde op de lijn. Nadat Trossard in de omschakeling voorlangs trapte floot scheidsrechter Lardot voor het einde.

Doelpunten:

33' 1-0 (Malinovsky), 73' 2-0 (Samatta)

Gele kaarten:

33' Capon, 52' Canesin

Scheidsrechter:

Dhr. Lardot

Opstelling KRC Genk:

Vukovic, Maehle, Dewaest, Aidoo, Uronen, Heynen, Pozuelo (74' Seck), Malinovsky, (53' Berge), Ndongola (84' Paintsil), Samatta, Trossard

Jackers, Nastic, Wouters, Zhegrova, Paintsil, Seck, Piotrowski, Seigers, Berge, Gano

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Milovic, Lombaerts, Faes, Capon (70' Boonen), Bataille, Nkaka, Vandendriessche, Coopman, Canesin (74' Marquet), Güri (70' Zivkovic)

Dutoit, Sakala, Marquet, Zivkovic, Boonen, Banda, D'Haese

Auteur:

Walter