Jupiler Pro League - speeldag 18: KV Oostende - KV Mechelen 0 - 1

Voor de wedstrijd tussen KVO en KVM diende trainer Custovic opnieuw te sleutelen aan zijn elftal.  De Oostendse coach kon in het verdedigend compartiment niet rekenen op Tomasevic (geschorst) en Rozehnal (familiale redenen).  De vrijgekomen plaats werd ingenomen door 'jonkie' Rocky Bushiri.  Sterkhouder Lombaerts raakte in extremis toch speelklaar. Op aanvallend vlak kreeg Zivkovic de voorkeur op Akpala. Jankovic, zijn Mechelse collega had geen selectieproblemen en begon met de ploeg die Genk klopte.

Na een lange studieronde was de eerste grote kans voor KVO.  De thuisploeg combineerde zich snel door de bezoekende defensie maar Vandendriessche trapte op de goed uitgekomen Coosemans. De bezoekers reageerden met een schot van Rits waarbij Dutoit plat moest. Wat later moest Dutoit opnieuw schitterend tussenbeide komen op een zwabberbal. Aan de overkant knalde Musona net naast. De bezoekers kwamen kort voor de rust uit het niets op voorsprong wanneer Rits een voorzet van Matthys van dichtbij voorbij Dutoit frommelde (0-1). 

De thuisploeg begon met aanvallende intenties aan de 2de helft terwijl Mechelen een muur optrok. Bezoeker Matthys blesseerde zich ernstig en moest gewisseld worden door Kolovos. Bjelica ontsnapte op zijn flank maar zijn voorzet bereikte Zivkovic net niet. De bezoekers behielden hun  organisatie terwijl de thuisploeg naar de openingen zocht.  Siani probeerde het van ver maar Coosemans tikte het grondscherend schot in hoekschop. Custovic gooide al zijn aanvallende troeven op tafel maar Mechelen bleef In een prangende slotfase overeind met Coosemans in de hoofdrol. De bezoekende goalie ranselde pogingen van Musona en Rezaiean uit zijn doelvlak waarna Vertenten afloot.

Doelpunten:

40' 0-1 (Rits)

Gele kaarten:

44' Bjelica, 47' Paulussen, 84' Kawaya

Scheidsrechter:

Dhr. Bart Vertenten

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Bushiri (75' Gano), Milic, Capon, Lombaerts, Siani, Jali, Vandendriessche (65' Akpala), Bjelica (84' Rezaeian), Zivkovic, Musona

Vanhamel, Akpala, Ndenbe, Rezaeian, Özkan, Canesin, Conte

Opstelling KV Mechelen:

Coosemans, Paulussen, Cocalic, De Witte, Cobbaut, Matthys (55' Kolovos), El Messaoudi, Bande (86' Kawaya), Rits, Claes, Pedersen (75' Ganvoula)

Moris, Leal, Kolovos, Ganvoula, Kawaya, Filipovic, Rherras, Drazic

Auteur:

Walter