Jupiler Pro League - speeldag 17: Sporting Charleroi - KV Oostende 1 - 1

Voor de openingswedstrijd van speeldag 17 tussen Charleroi en KVO hadden beide coaches nauwelijks selectieproblemen.  Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste Nganga terwijl bij de Kustboys een aantal sterkhouders (Jali, Capon en Vandendriessche) na hun schorsing in de basiself terugkeerden. Rezaeian en Özkan verhuisden naar de bank.
Na een korte studieronde dreigden de bezoekers met een schot van Vandendriessche op Penneteau. Aan de overkant trapte Dessoleil een vrijetrap binnen het bereik van de Oostendse goalie. De kustploeg liet zich niet onbetuigd want na een ingestudeerde hoekschop knalde Bjelica rakelings over. De bezoekers scoorden via Akpala maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. De thuisploeg had het moeilijk om in de zestien te geraken en dreigde vooral van buiten de zestien met onder meer een knal van Tainmont dat over zoefde. De Carolo's kwamen kort voor de rust uit het niets op voorsprong.  Tainmont kon een voorzet van Nurio knap in doel verlengen (1-0).


De bezoekers begonnen met goede intenties aan de 2de helft. Toen Capon aangetikt werd in de zestien schreeuwde iedere Oostendenaar om een strafschop maar de ref deed alsof zijn neus bloedde. De verdiende gelijkmaker kwam er via Musona die met een fantastische overhoekse knal Penneteau te grazen nam (1-1). De thuisploeg kwam nog nauwelijks in het stuk voor want Siani en co gingen resoluut op zoek naar een driepunter. Zivkovic verscheen alleen voor Penneteau maar de doelman kwam als winnaar uit het duel. Na een fout op Zivkovic kreeg Gano de uitgelezen kans om vanop de stip KVO op voorsprong te trappen maar Penneteau redde de elfmeter. Bjelica en Zivkovic vonden in het absolute slot uitblinker Penneteau op hun weg waardoor de wedstrijd op een billijk gelijkspel eindigde.

Doelpunten:

41' 1-0 (Tainmont), 57' 1-1 (Musona)

Gele kaarten:

14' Tomasevic, 15' Ilaimaharitra, 26' Milic, 32' Lombaerts, 34' Tainmont, 76' Benavente, 81' Siani

Scheidsrechter:

Dhr. Verboomen Nathan

Opstelling Sporting Charleroi:

Penneteau, Tainmont (72' Pollet), Martos, Rezaei (88' Bedia), Benavente, Marinos, Hendrickx, (67' Saglik), Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Fall

Mandanda, Zajkov, Pollet, Diandy, Rodes, Celestine, Saglik, Bedia

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Lombaerts, Siani, Musona, Jali, Bjelica, Akpala (63' Gano), Vandendriessche (75' Zivkovic), Capon (90' Rezaiean), Tomasevic, Milic

Vanhamel, Zivkovic, Rozehnal, Rezaeian, Hasan, Özkan, Canesin, Gano

Auteur:

Walter