Jupiler Pro League - speeldag 15: Antwerp - KV Oostende 2 - 0

Voor de uitwedstrijd op Antwerp kon Verheyen niet rekenen op de geblesseerden Jonckheere, Ndenbe, Marquet, Bjelica en Tomasevic. Ook Milovic ontbrak wegens bij een schorsing. Böloni had geen selectieproblemen en kon een sterk elftal op de been brengen.

De Kustboys begonnen goed aan de wedstrijd, waarbij het een overduidelijke strafschop niet kreeg. Immers, Rodrigues beroerde de bal met arm op een inzet van  canesin. Na een paar halve kansen kwam de thuisploeg op voorsprong wanneer Mbokani Ondoa met een loeier te grazen nam (1-0). Na de achterstand duwde Antwerp door en moesten de Kustboys noodgedwongen terug. Voor de rust ontsnapten 2 Antwerpspelers aan een zware sanctie terwijl Nkaka na overleg tussen de VAR en scheidsrechter wel het rode karton te zien kreeg.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2de helft. De eerste dreiging na de rust kon op rekening van de bezoekers geschreven worden. Vanlerberghe besloot van heel ver op Bolat,  waarna Lombaerts een hoekschop via de grond net overkopte. Aan de overkant trapte Rodriques hoog over het doel van Ondoa. De ingevallen Baby vond van dichtbij een schitterende Ondoa op zijn weg. De Kustboys reageerden met een afstandschot van Vanlerberghe die opnieuw de doelman op zijn weg vond. Na balverlies op het Oostends middenveld kon Mbokani zijn 2de doelpunt van de avond scoren (2-0). UIteindelijk verloor een moedig strijdend Oostende na een paar vreemde beslissingen met 2-0 op de Bosuil.

Doelpunten:

20' 1-0 (Mbokani), 82' 2-0 (Mbokani)

Gele kaarten:

7' Faes, 37' Bolingi, 66' Haroun, 93' Zivkovic, 93' Lamkel Ze

Rode kaarten:

42' Nkaka

Scheidsrechter:

Dhr. Van Driessche

Opstelling Antwerp FC:

Bolat, Buta, Arslanagic, Van Damme, Juklerød, Nazaryna, Refaelov ((72' Lamkel Ze), Haroun, Bolingi, Mbokani (88' Owusu), Rodriques (59' Baby)

Teunckens, Matheus, Hairemans, Baby Owusu, Lamkel Ze, Batubinsika,

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Capon (85' Sakala), Lombaerts, Faes, Vanlerberghe, De Bock, Canesin Matos, Nkaka, Vandendriessche, Coopman (77' Bataille), Zivkovic

Dutoit, Bataille, Banda, Ozkan, Boonen, Guri, Sakala

Auteur:

Walter