Jupiler Pro League - speeldag 14: KV Oostende - Zulte Waregem 4 - 2

Voor de wedstrijd tussen KVO en Zulte Waregem deed Custovic beroep op de jongens die de voorbije week een 6 op 6 behaalden. Dury moest in extremis de geblesseerde Olayinka vervangen door Iseka.
​Na een korte studieronde was de eerste doelkans voor de thuisploeg. Na een persoonlijke actie van Musona trapte de Zimbabwaan op de binnenkant van de paal. Een paar minuten later ontsnapte de 'laughing assassin' opnieuw maar nu vond hij geen afspeelpunt.  Bij de derde poging was het wel raak wanneer Capon alleen op doel kon afgaan. De Oostendenaar omspeelde Hamalainen en Bostyn en schoof de bal in het lege doel (1-0). De bezoekers ontsnapten aan een 2de treffer wanneer Akpala de vuisten van Bostyn verschroeide. Musona pikte toch zijn doelpuntje mee wanneer hij de bal meesterlijk doodmaakte en via een Waregems been in doel besloot (2-0). Tussen al het Oostends geweld door knalde De Pauw aan de overkant rakelings naast. Musona was in de eerste helft een gesel voor de bezoekende defensie. Na een weergaloze actie plaatste de spits de bal op de buitenkant van de paal.  Via hoekschoppen probeerden de bezoekers Oostende onder druk te zetten maar het bleef tot aan de rust 2-0.

 
De thuisploeg kwam na de rust vrij vlug met 10 man te staan nadat Jali op aangeven van de videoref het rode karton te zien kreeg. Hierdoor veranderde de fysionomie van de wedstrijd.  De bezoekers roken bloed en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit doelpunt kwam er nadat Iseka de ingevallen Cardoro bediende maar op aangeven van de videoref werd dit doelpunt voor een voorafgaandelijke handsbal van Iseka afgekeurd. Custovic zag het dreigende gevaar en wisselde Akapala door Özkan. De bezoekende aansluitingstreffer kwam er via Coopman, die Dutoit met een rake kopbal versloeg (2-1). KVO raakte nauwelijks uit de omknelling los. Toen Capon ontsnapte werd hij door Hamalainen opzichtig in het strafschopgebied neergeduwd. Ondanks het felle bezoekende protest wees de scheidsrechter onverbiddellijk naar de elfmeterstip.  Aanvoerder Siani nam vanop  de stip Bostyn tegenvoets (3-1). De thuisaanhang kirde en genoot van het spektakel.  De supporters kregen nog een 'toetje' wanneer Özkan na een snelle omschakeling Zivkovic bediende. De ingevallen Nederlandse spits knalde van dichtbij de bal voorbij de bezoekende goalie (4-1).  Net voor scheidsrechter Lambrechts afloot kopte Hamalainen het 2de Waregemse doelpunt tegen de touwen (4-2).

Doelpunten:

16' 1-0 (Capon), 28' 2-0 (Musona), 53' 2-1 (Cordaro), 66' 2-1 (Coopman ), 83' 3-1 (Siani, strafschop), 89' 4-1 (Zivkovic), 91' 4-2 (Hamalainen)

Gele kaarten:

25' Vandendriessche, 38' De Mets, 44' De Fauw, 53' Cordaro, 82' Coopman, 84' Kaya

Rode kaarten:

48' Jali

Scheidsrechter:

Dhr. Erik Lambrechts

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Tomasevic, Lombaerts, Milic, Jali, Siani, Vandendriessche, Bjelica (90' Rezaeian), Capon, Musona (75' Zivkovic), Akpala (55' Ozkan)

Vanhamel, Zivkovic, Rozehnal, Rezaiean, Canesin, Conte, Özkan

Opstelling Zulte Waregem:

Bostyn, De Fauw, Walsh, Baudry, Hamalainen, Coopman, De Mets (45'Saponjic), De Sart, Kaya, De Pauw (45' Cordaro), Iseka

Leali, Heylen, Madu, Doumbia, Cordaro, Saponjic

Auteur:

Walter