Jupiler Pro League - speeldag 14: KV Oostende - Sporting Charleroi 2 - 1

Voor de wedstrijd van de 14de speeldag tegen Sporting Charleroi kon Verheyen niet rekenen op de geblesseerden Jonckheere, Ndenbe, Bjelica, D'haese en Marquet.  De Oostendse coach sleutelde serieus aan zijn ploeg want De Bock, Capon en Canesin kregen een basisplaats. Sakala, Bataille en Vanlerberghe verdwenen uit de ploeg. Mazzu, de bezoekende trainer kon niet rekenen op de geblesseerden Angella en Diandy,  maar Massimo Brunon kwam wel terug na een lichte blessure.

De thuisploeg begon gezwind aan de wedstrijd maar het eerste schot kwam op naam van Benavente die hoog overknalde. Aan de overkant probeerde Zivkovic te infiltreren maar hij werd in extremis afgeblokt. Tomasevic waagde zijn kans maar zijn trap zeilde over het bezoekende doel. De thuisploeg kwam op voorsprong wanneer Zivkovic een voorzet van Capon in de 2de zone voorbij de kansloze Penneteau trapte (1-0). Een vrijetrap van Dessoleil spatte op de paal uiteen waarna de Perbet de rebound binnentikte. Echter, het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd.

De bezoekers kwamen het felst uit de kleedkamer en zochten de zestien van Ondoa op. Een vrijetrap van Ilaimaharitra zoefde een meter over het doel en Perbet trof het zijnet. Dessoleil kopte een hoekschop rakelings naast.  De Zebra’s drukten en KVO moest noodgedwongen terug.  Ondoa had een schitterende redding in huis op een plaatsbal van Ali Gholizadeh. Zivkovic verscheen alleen voor doelmaar besloot vanuit een moeilijke hoek op de doelman. De bezoekers kwamen langszij via een knal van Henen van buiten de zestien (1-1). Nadat Charleroi een doelpunt afgekeurd zag voor een fout trapte Canesin aan de overkant KVO naar een driepunter (2-1).

Doelpunten:

26' 1-0 (Zivkovic), 86' 1-1 (Henen), 90' 2-1 (Canesin)

Gele kaarten:

37' Nkaka, 43' Ilaimaharitra, 72' De Bock

Scheidsrechter:

Dhr. Van Damme

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Tomasevic, Milovic, Faes, Capon, De Bock, Vandendriessche, Nkaka, , Coopman (72' Vanlerberghe), Canesin, Zivkovic, .

Dutoit, Lombaerts, Banda, Boonen, Guri, Sakala, Vanlerberghe

Opstelling Sporting Charleroi:

Penneteau, Martos (45' Gholizadeh), Marinos, Hendrickx (71 Henen), Perbet (9' Niane), Willems, Benavente, Dessoleil, Osimhen, Ilaimaharitra,Nurio

Riou, Busi, Zajkov, Niane, Bruno, Henen, Gholizadeh

Auteur:

Walter