Jupiler Pro League - speeldag 13: Club Brugge - KV Oostende 4 - 0

Voor het burenduel op Jan Breydel kon coach Verheyen geen beroep doen  op de geblesseerden Jonckheere, Ndenbe, Marquet, Bjelica en D'Haese. Opvallend was de basisplaats voor Bataille en het invallerstatuut voor Capon en Canesin. Vanlerberghe en Vandendriessche keerden na een schorsing terug in de basiself.  Vooraan moesten Zivkovic en Sakala voor de doelpunten zorgen. Bij de thuisploeg stond Horvath onder lat en was de meest opvallende bankzitter, Ruud Vormer.

De wedstrijd begon met een gele kaart voor Faes en een open doelkans voor Wesley, die op een hoekschop net niet bij de bal kon. Aan de overkant kon de ontsnapte Sakala Zivkovic net niet bereiken. De thuisploeg reageerde met een kopbal van Rits dat rakelings naast ging. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong wanneer Schrijvers een voorzet van Rits binnenschoof (1-0). De thuisploeg verdubbelde met 'hulp'  van de VAR haar voorsprong. Vanaken zette de elfmeter om (2-0). Ondoa redde wat later de Oostendse meubelen door een poging van Wesley over de lat de duwen. De Kustboys moesten alle sportieve middelen inzetten om geen verdere averij op te lopen.  Vanaken trof de lat en Faes redde de rebound van Wesley van de lijn. De bezoekers reageerden met een schot van Vanlerberghe dat net naast ging, terwijl de infiltrerende Bataille net niet kon afwerken.  Horvath kwam tweemaal tussenbeide op pogingen van Sakala en vanlerberghe. Net voor de rust was de wedstrijd definitief gespeeld. Wesley kopte van dichtbij de bal voorbij een wanhopig grabbelende Ondoa (3-0).

De thuisploeg begon gretig aan de 2de helft met onmiddellijk dreiging voor het Oostendse doel, waarbij Ondoa telkenmale als winnaar uit het duel kwam. Op een vrijetrap van Denswil had Ondoa een schitterende redding in huis maar op de rebound van Schrijvers was de Oostendse goalie kansloos (4-0).  Aan de overzijde had Horvath een knappe redding in huis op een vliegende kopbal van Sakala. Rezaei verscheen  alleen voor doel maar de Iranees schoof de bal naast de Oostendse muit. Net voor afluiten trapte de ingevallen Guri in de handen van Horvath.

Doelpunten:

15' 1-0 (Schrijvers), 20' 2-0 (Vanaken, strafschop), 45'+1' 3-0 (Wesley), 69' 4-0 (Schrijvers)

Gele kaarten:

5' Faes, 13' Denswil, 47' Bataille, 55' Nkaka, 65' Vandendriessche

Scheidsrechter:

Dhr. Lambrechts

Opstelling Club Brugge:

Horath, Poulain, Mechele, Denswil, Mata (65' Vlietinck), Rits, Vanaken (82' Amrabat), Nakamba, Diatta, Moraes (59' Rezaei), Schrijvers

Hubert,Mitrovic, Vlietinck,Cools, Decarli, Amrabat, Vormer, Rezaei, Openda

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Tomasevic, Faes, Milovic, Bataille, Vanlerberghe (62' Boonen), Nkaka, Vandendriessche, Coopman (62' Banda), Zivkovic,(77' Guri), Sakala

Dutoit, De Bock, Capon, Banda, Boonen, Guri, Canesin

Auteur:

Walter