Jupiler Pro League - speeldag 10: Waasland Beveren - KV Oostende 3 - 1

De Kustboys verliezen na een frustrerende avond van een gemotiveerd en enthousiast spelend Waasland Beveren.

Een gemotiveerde thuisploeg nam het heft in handen en ging resoluut op zoek naar een vroege voorsprong. Badibanga verscheen na een splijtende voorzet van Dierickx alleen voor doel maar Dutoit won het duel. Via een knap uitgesponnen aanval kwam KVO onder druk uit, waarbij Sakala het eindstation was (0-1). Op het halfuur diende de geblesseerde Milovic plaats te ruimen voor Capon. Gedurende vijf dolle minuten kwam de thuisploeg langszij en ging het zelfs over de bezoekers. Vandendriessche deed eerst een voorzet van Dierickx in eigen doel afwijken (1-1) waarna Wiegel Dutoit in de korte hoek te grazen nam (2-1). Net voor de rust werd Bataille in de zestien aangetikt maar de scheidsrechter greep niet, waarna Geldhof voor de rust floot.

De tweede helft begon gezapig maar de bezoekers kregen vlug een nieuwe opdoffer te verwerken. Eerst werd een dubbele Oost-Vlaamse kans door Dutoit en Capon onschadelijk gemaakt, maar de hieruit volgende hoekschop werd door Vukotic voorbij Dutoit gekopt (3-1). Met de inbreng van Vargas en Güri probeerde de Oostendse coach de bakens te verzetten met speloverwicht tot gevolg maar kansen scheppen bleek een probleem. Güri trapte zelf in plaats een vrijstaande maat aan te spelen, terwijl Canesin vanuit een scherpe hoek op Jackers besloot. In het slot van de wedstrijd had Dutoit nog een schitterende redding in huis op een harde knal van invaller Kobayashi. Na 94’ floot scheidsrechter Geldhof de wedstrijd naar de statistieken.

Doelpunten:

14' 0-1 (Sakala), 31' 1-1 (Vandendriessche, o.g), 36' 2-1 (Wiegel), 58' 3-1 (Vukotic)

Gele kaarten:

79' Bataille, 83' Faes, 89' Canesin

Scheidsrechter:

Dhr. Geldhof

Opstelling Waasland-Beveren:

Jackers, Wiegel, Badibanga, Jubitana (76' Verreth), Caufriez, Vukotic, Emmers (54' Kobayashi), Foulon, Schryvers, Dierckx, Sula (72' Durmishaj)

Pirard, Moren, Tshibola, Durmishaj, Kobayashi, Koita, Heymans, Verreth

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Faes, Milovic (30' Capon), Skulason, Bataille, Vandendriessche, Jonckheere, Canesin, Sakala, Sylla (62' Guri), D'Haese (62' Vargas)

Ondoa, Capon, Hjulsager, Boonen, Vargas, Rajsel, Güri

Auteur:

Walter