Jupiler Pro League - POII, speeldag 9: KAS Eupen - KV Oostende 0 - 4

Voor de verre verplaatsing naar het verre Eupen voerde trainer Custovic heel wat wijzigingen door. Capon, Bushiri, Nkaka, Musona kregen een basisplaats. Dutoit, Banda, Ndenbe, Akpala, D’Haese, Van der Heyden en Gano bevolkten de invallersbank. Bij de thuisploeg was er geen spoor te bekennen van doelman Van Crombrugge, Leye, Tirpan Schouterden, Koné en Garcia.

Het eerste kwartier was er eentje om vlug te vergeten. Na een lange studieronde was de eerste kans voor de bezoekers. Canesin trapte hard op de vuisten van Niasse. De volgende kans was opnieuw voor de Kustboys maar Musona kopte een hoekschop van Rezaeian in de handen van de thuisdoelman. De doelman van de Panda’s hield zijn ploeg overeind. Met zijn lange armen ranselde hij een kopbal van Milic uit zijn doelvlak. Aan de overkant trapte Raspentino na een geharrewar voor het Oostendse doel, naast het doel van Vanhamel. Kort voor de break opende Zivkovic voor KVO de score. Canesin trapte een vrijetrap van Rezaeian op Niasse maar Zivkovic was goed gevolgd om in de 2de zone binnen te tikken (0-1).


Kort na de rust verdubbelde KVO haar voorsprong. Musona schoot op een onnavolgbare wijze met een ziedend schot de bal vanuit een moeilijke hoek voorbij een grabbelende Niasse (0-2). Canesin ontsnapte wat later maar vond Niasse op zijn weg. De ingevallen D’Haese werd na een persoonlijke actie door Blondelle in de zestien gehaakt maar Musona trapte de elfmeter hard over het doel. De ijverige D’Haese schoot vanuit een scherpe hoek op Niasse. Aan de overkant kopte Diallo voor Eupen van dichtbij naast het bezoekende doel. Ondertussen hielden de meegereisde Oostendse supporters er de sfeer in. Na een behoorlijke Eupense combinatie trapte Raspentino voor het bezoekende doel onbegrijpelijk over. KVO diepte de score verder uit wanneer Canesin Rezaeian in het straatje stuurde. De Iraniër versloeg Niasse met overhoekse trap (0-3). Via Toyokawa probeerde Eupen iets aan de achterstand te doen maar zijn schot zoefde over de kruising. De ingevallen Gano pikte zijn doelpuntje mee wanneer hij een voorzet van Vandendriessche voorbij de thuisdoelman tikte (0-4). Kort na de 4de Oostendse treffer floot Laforge voor het einde.

Doelpunten:

43' 0-1 (Zivkovic), 53' 0-2 (Musona), 82' 0-3 (Rezaeian), 88' 0-4 (Gano)

Gele kaarten:

5' Valiente, 60' Vandendriessche, 85' Canesin

Scheidsrechter:

Dhr. Laforge Nicolas

Opstelling KAS Eupen:

Niasse, Wague, Valiente, Peybernes, Blondelle, Diagne, Castro-Montes (55' Diallo), Lazare (83' George), Ocansey, Toyokawa, Raspentino

faRoufosse, Palm Pius, Loties, Elharrak, Diallo, George, Geurde

Opstelling KV Oostende:

Vanhamel, Capon, Bushiri, Milic, Rezaeian, Vandendriessche, Nkaka, Bataille (61' D'Haese), Musona (73' Banda), Canesin, Zivkovic (86' Gano)

Dutoit, Banda, Akpala, Ndenbe, D'Haese, Van der Heyden, Gano

Auteur:

Walter