Jupiler Pro League, POII - speeldag 8: KV Oostende - Sporting Lokeren 1 - 3

Trainer Custovic bracht heel wat jong geweld aan de aftrap. Ndenbe, Bossaerts, Banda, Bataille en D’Haese kregen een basisplaats terwijl Vanhamel het thuisdoel verdedigde. Jongens zoals een Milic, Vandendriessche, Canesin en Akpala zorgden moesten voor de nodige ervaring zorgen. De bezoekende coach had geen selectieproblemen en bracht een sterke ploeg aan de aftrap.

Lokeren nam het initiatief maar het was KVO dat als eerste dreigde wanneer Bataille een voorzet van Akpala over trapte. Aan de overkant likte een schot van Hupperts de lat. De thuisploeg opende de score wanneer Bataille de bezoekende goalie met een plaatsbal te grazen nam(1-0). De reactie van de bezoekers kwam er vrij snel wanneer Skülason Vanhamel met een overhoekse knal kansloos liet (1-1). De Lokerense voorsprong volgde vrij snel. De ‘vergeten’ Hupperts versloeg Vanhamel met een stifter (1-2). De thuisploeg ontsnapte aan een grotere achterstand wanneer Hupperts op de binnenkant van de paal knalde. Söder trapte de rebound over de fatale doellijn maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Net voordien trapte Rezaiean een vrijetrap net naast. De thuisploeg probeerde voor de koffie de bakens te  te verzetten maar Lokeren kon met een kleine voorsprong gaan rusten.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2de helft. Vanhamel moest onmiddellijk attent reageren op een dichte knal van Rassoul. De thuisploeg reageerde met een schot van Banda op de vuisten van De Wolf. De thuisploeg werd dreigender, maar de kansjes voor Rezaiean en Milic troffen geen doel. Akpala werd in twijfelachtige omstandigheden in de zestien neergehaald maar Lambrechts liet voortspelen. In de hierop volgende fase kreeg Bossaerts zijn 2de gele karton te zien, waardoor hij voortijdig mocht gaan douchen. Kort voor het einde bezegelde De Ridder het Oostendse lot met een derde bezoekend doelpunt (1-3).

Doelpunten:

25' 1-0 (Bataille), 29' 1-1 (Skülason), 34' 1-2 (Hupperts), 85' 1-3 (De Ridder)

Gele kaarten:

71' Bossaerts, 75' Hupperts, 75' Bossaerts

Rode kaarten:

75' Bossaerts (2x geel)

Scheidsrechter:

Dhr. Lambrechts

Opstelling KV Oostende:

Vanhamel, Rezaeian, Bossaerts, Milic, Ndenbe (82' Gano), Vandendriessche, Banda, Canesin (56' Musona), Bataille (69' Capon), D'Haese, Akpala

Dutoit, Musona, Nkaka, Bjelica, Capon, Van der Heyden, Zivkovic

Opstelling Sporting Lokeren:

De Wolf, Marzo, Skülason, Michel (83' Terki), Cevallos, Hupperts, Rassoul, De Ridder (85' Straetman), Marecek, Filipovic, Söder (71' Miric)

Geens, De Sutter, Straetman, Terki, Miric, Lawal, Monsecour

Auteur:

Walter